Institucije hoće da speru odgovornost za problem sa vodom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 08. 05. 2015. | Komentara: 0

Institucije hoće da speru odgovornost za problem sa vodom

PANČEVO - Institucije pokušavaju da speru sa sebe odgovornost za situaciju sa vodom za piće, koja se desila od 15. do 20. aprila, kazao je odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Pančeva Vladan Keljević.

LSV

On je na konferenciji za novinare rekao je, nakon sastanka sa direktorom Instituta „Batut”, saznao da su sanitarna inspekcija i JKP „Vodovod” trebali da reaguju još u martu, kada je u 42 odsto uzoraka zabeležena povećana koncentracija hlora.

- Izveštaj Zavoda za javno zdravlje o kvalitetu vode u Pančevu tokom marta, u kojem piše da je u 42 odsto uzoraka povišen hlor, Liga socijaldemokrata Vojvodine predala je u Institut „Batut“, kako bi bio analiziran. Na sastanku sa direktorom Instituta prim. dr Draganom Ilićem, doktorkom Zoricom Jovanovski i doktorom Dejanom Živadinovićem, mu je rečeno da su sanitarna inspekcija i „Vodovod” trebali ranije da reaguju - kaže Keljević.

- Treba objasniti šta znači ono što je navedeno u izveštaju: „Voda može da se koristi za piće uz adekvatno hlorisanje“. Da li je ona u skladu sa pravilnikom ili nije? To je naše pitanje na koje očekujemo konkretan odgovor - dodao je odbornik LSV-a.

Keljević je kazao da će odgovore na ova pitanja dobiti u pisanom obliku, jer su tako obećali u Institutu „Batut“. Takođe, kaže da je problem bio i da se zakaže sastanak u ovom institutu, te da je datum određen tek posle nedelju dana insistiranja.

- Čini mi se da institucije pokušavaju da speru odgovornost sa sebe, a to je ono što je najgore po građane i građanke Pančeva koji ne znaju šta se desilo i ko je odgovoran. Mi smo to pitanje postavili 16. aprila, a odgovor još uvek nismo dobili - kaže Keljević.

(BILSV, 08.05.2015)



Odbori LSV | Subota, 23. 07. 2011. | Komentara: 0

LSV osudila pojavu grafita mržnje

PANČEVO - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Pančevo najoštrije је osudio pojavu grafita mržnje, koji su osvanuli u Dolovu juče, 21. jula, u popodnevnim satima. Tekst grafita "Srbi, marš iz Vojvodine" predstavlja uvredu za sve žitelje naše Vojvodine, koji su vekovima uzdignute glave živeli i žive ne jedni pored drugih, nego jedni sa drugima, što i jeste prava mera suživota 26 nacionalnih zajednica naše pokrajine.
Odbori LSV | Petak, 15. 07. 2011. | Komentara: 0

Temerinski ligaši podneli krivične prijave zbog malverzacija

NOVI SAD - Opštinski odbor LSV Temerin podneo je krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, protiv odgovornih u mesnim zajednicama i lokanoj samoupravi u tom mestu zbog sumnje da je bilo zloupotrebe službenog položaja i malverzacija sa mesnim samodoprinosom " izavio je na današnjoj konferenciji za novinare predsednik OO LSV Temerin Robert Karan.
Odbori LSV | Subota, 09. 07. 2011. | Komentara: 0

Zrenjaninski LSV zatražio vraćanje imovine i para gradu

ZRENJANIN - Rođendansku nedelju Lige socijaldemokrata Vojvodine, zrenjaninske aktivistkinje i aktivisti LSV započeli su akcijom "Vratimo imovinu i pare gradu", tokom koje su sa sugrađankama i sugrađanima na nekoliko lokacija, razgovarali o značaju što hitnijeg donošenja zakonske regulative kojom će lokalnim samoupravama biti vraćeno ono što im je devedesetih godina oduzeto.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook