Jednom registrovati traktore, a ne svake godine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 12. 04. 2011. | Komentara: 0

Jednom registrovati traktore, a ne svake godine

SOMBOR - Liga socijaldemokrata Vojvodine će tražiti da Vlada Republike Srbije hitno promeni svoju odluku i da se registracija traktora, kombajna, prikolica i ostalih poljoprivrednih mašina plaća samo jednom, a ne svake godine.

- U uslovima teške ekonomske krize, kada su subvencije za poljoprivrednu proizvodnju nedovoljne, a repromaterijal poskupeo za 30% u odnosu na prethodnu godinu, novim Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima, uvedena je obaveza redovne godišnje registracije traktora, kombajna, prikolica i ostalih poljoprivrednih mašina " rekala je na današnjoj pres konferenciji portparolka Gradske organizacije LSV Sombor Romina Bilić, povodom početka kampanje za trajnu registraciju poljoprivrednih mašina.

- Traktor je domaćinstvu oruđe za rad, za razliku od automobila koji je, u neku ruku, luksuz. Ako cena registracije automobila zavisi od zapremine motora " kubikaže, nije logično da se po istom principu registruje traktor ili bilo koja poljoprivredna mašina " nastavila je Bilić i dodala da je važno da ostane obaveza redovnog godišnjeg tehničkog pregleda, kao što je i bilo do nedavno, kako bi se održao nivo bezbednosti na putevima vozača traktora i ostalih učesnika u saobraćaju.

- Zato je predlog da se radi redovan godišnji tehnički pregled, a registracija samo prvi put " zaključila je Romina Bilić.

Liga socijaldemokrata Vojvodine će u narednih nekoliko dana pokrenuti akcije u više od 200 vojvođanskih mesta i od građana tražiti podršku za ovaj zahtev. Na teritoriji grada Sombora, potpise ćemo prikupljati u Bačkom Monoštoru, Bezdanu, Čonoplji, Staparu, Svetozaru Miletiću, kao i u gradu Somboru i prigradskim naseljima.

(BILSV, 12.04.2011.)




Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2019. | Komentara: 0

Nedopustivo ponovno širenje govora mržnje

Zrenjaninski odbor Liga socijaldemokrata Vojvodine osudio je danas ponovno pojavljivanje grafita mržnje uperenih protiv pripadnika albanske nacionalne zajednice, koji su ovog puta osvanuli na stambenoj zgradi u jednom od najnaseljenijih delova grada.
Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2019. | Komentara: 0

Ako vlast, otvoreno preti i odbija da probleme rešavamo u skupštini, ostaje nam ulica

Odbornici Lige socijaldemokrata u Novom Bečeju napustili su Skupštinu zbog pretnji njihovom njihovom predsedniku opštinskog odbora Saši Šućurović na sednici veća i odbijanja da se problem Doma zdravlja i optužbe za kriminalne radnje sadašnjeg rukovodstva rasprave u institucijama.
Odbori LSV | Sreda, 06. 03. 2019. | Komentara: 0

Posle telefona, Domu zdravlja isključili i internet

Posle skandalozne situacije, kada su isključeni telefoni Hitne pomoći i svi ostali telefoni Doma zdravlja u Novom Bečeju, a rukovodstvo ove institucije i lokalne samouprave nije obezbedilo alternativno rešenje više od 18 sati, Domu zdravlja sada je isključen i internet.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook