Jednom registrovati traktore, a ne svake godine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 12. 04. 2011. | Komentara: 0

Jednom registrovati traktore, a ne svake godine

SOMBOR - Liga socijaldemokrata Vojvodine će tražiti da Vlada Republike Srbije hitno promeni svoju odluku i da se registracija traktora, kombajna, prikolica i ostalih poljoprivrednih mašina plaća samo jednom, a ne svake godine.

- U uslovima teške ekonomske krize, kada su subvencije za poljoprivrednu proizvodnju nedovoljne, a repromaterijal poskupeo za 30% u odnosu na prethodnu godinu, novim Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima, uvedena je obaveza redovne godišnje registracije traktora, kombajna, prikolica i ostalih poljoprivrednih mašina " rekala je na današnjoj pres konferenciji portparolka Gradske organizacije LSV Sombor Romina Bilić, povodom početka kampanje za trajnu registraciju poljoprivrednih mašina.

- Traktor je domaćinstvu oruđe za rad, za razliku od automobila koji je, u neku ruku, luksuz. Ako cena registracije automobila zavisi od zapremine motora " kubikaže, nije logično da se po istom principu registruje traktor ili bilo koja poljoprivredna mašina " nastavila je Bilić i dodala da je važno da ostane obaveza redovnog godišnjeg tehničkog pregleda, kao što je i bilo do nedavno, kako bi se održao nivo bezbednosti na putevima vozača traktora i ostalih učesnika u saobraćaju.

- Zato je predlog da se radi redovan godišnji tehnički pregled, a registracija samo prvi put " zaključila je Romina Bilić.

Liga socijaldemokrata Vojvodine će u narednih nekoliko dana pokrenuti akcije u više od 200 vojvođanskih mesta i od građana tražiti podršku za ovaj zahtev. Na teritoriji grada Sombora, potpise ćemo prikupljati u Bačkom Monoštoru, Bezdanu, Čonoplji, Staparu, Svetozaru Miletiću, kao i u gradu Somboru i prigradskim naseljima.

(BILSV, 12.04.2011.)




Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 05. 2015. | Komentara: 0

Gradski odbor LSV Sombor obeležio Dan pobede nad fašizmom

SOMBOR - Delegacija Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine položila je u subotu 9. maja, povodom Dana pobede nad fašizmom, vence na spomen obeležja palim borcima NOR.
Odbori LSV | Nedelja, 10. 05. 2015. | Komentara: 0

LSV Bela Crkva obeležila Dan pobede nad fašizmom

BELA CRKVA - Povodom Dana pobede nad fašizmom, delegacija Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bela Crkva položila je cveće na spomenik palim borcima Crvene armije.
Odbori LSV | Subota, 09. 05. 2015. | Komentara: 0

Vladislav: Moramo biti brana pojavnim oblicima ekstremizma i šovinizma

VRŠAC - Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac Dušan Vladislav podsetio je danas, povodom 70. godišnjice od pobede nad fašizmom, da je Drugi svetski rat odneo ogroman broj života, te da su ogromnu žrtvu podneli i građani Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook