Kikindska vlast brani LSV da koristi prostorije mesnih zajednica

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 16. 12. 2015. | Komentara: 0

Kikindska vlast brani LSV da koristi prostorije mesnih zajednica

KIKINDA - Smatramo da je vlast u lokalu počela sa opstrukcijom rada i ideja opozicije, a sve verovatno jer su izbori sve bliže. na dva naša pitanja/molbe dobili smo ovih dana, blago rečeno, šokantne odgovore, naveo je na konferenciji za novinare odbornik Lige socijaldemorkata Vojvodine u Skupštini opštine Kikinda Miroslav Grujić. 

LSV

Bezbednost meštana nije važna

Prema njegovim rečima, ligaši su još pre godinu dana pokrenuli pitanje nebezbednosti raskrsnice ulica Kralja Petra I i Zdravka Čelara u Novim Kozarcima i apelovali na lokalnu vlast da reši problem, međutim odgovora nije bilo. Na problem su ukazali sami meštani. 

- Na poslednjoj sednici SO Kikinda upitali smo ko je nadležan da se na ovoj raskrsnici postavi zaštitni odbojni branik i kada će on biti postavljen. Problem je što vozila kada ovde slete s kolovoza mogu udariti u kuću ili, još gore, povrediti prolaznike koji koriste pored kuće pešačku stazu. Ovih dana smo dobili odgovor da je ovo raskrsnica malo opterećenih puteva, a da ni na državnim putevima koji su više opterećeni i prolaze kroz Mokrin, Bašaid, Iđoš...ovakvih ograda nema. Odgovor je dalo stručno lice za ovu oblast i ne sumnjamo da u pravilnicima zaista stoji da ograde ne bi trebalo da bude, ali praksa je pokazala da su već vozila izletala sa kolovoza na ovoj raskrsnici i pitamo se da li vlast zaista nema nameru da posluša meštane sela i izađe im u susret i pored toga što teorija kaže drugačije – upitao e Grujić. On je istakao i da bi trebalo da bezbednost ljudi bude na prvom mestu, pa makar ideja potekla i iz opozicije. Smatra i da za jedan ovakav branik nisu potrebna basnoslovna sredstva, a podsetio je da je novo JP oko 400.000 za reprezentaciju i 900.000 za reklamu u 2015. godini. 

A kad SNS koristi mesne zajednice?

Kao drugi problem on je naveo da su ligaši uredno podneli zahtev da im se omogući da jednog dana u toku nedelje u prostorijama gradskih mesnih zajednica prikupljaju potpise građana za peticiju koju je pokrenula LSV, a vezanu za prodaju državne zemlje strancima i tajkunima, ali da je lokalna samouprava to onemogućila.

- Odgovor koji smo dobili glasi da je Kolegijum Opštinske uprave (Načelnik OU, članovi OV i sekretari Sekretarijata OU) konstatovao da su prostorije mesnih zajednica deo sistema infrastrukture državne uprave i da to nije adekvatan prostor za aktivnosti bilo koje političke partije i da nam se ne može odobriti da tamo prikupljamo potpise. Pitamo se kako se nazivaju aktivnosti kada SNS koristi te prostorije u političke svrhe, ili možda oni u tim momentima nisu politička organizacija. LSV će naći način da skupi potpise i nastaviti političku borbu za svoje ideje, a rezultatom na izborima koji predstoje pokazati i svoju snagu bez obzira što vlast pokušava da opstruiše naš rad i naše ideje – zaključio je Miroslav Grujić.

(BILSV, 16.12.2015)



Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook