Kikindska vlast brani LSV da koristi prostorije mesnih zajednica

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 16. 12. 2015. | Komentara: 0

Kikindska vlast brani LSV da koristi prostorije mesnih zajednica

KIKINDA - Smatramo da je vlast u lokalu počela sa opstrukcijom rada i ideja opozicije, a sve verovatno jer su izbori sve bliže. na dva naša pitanja/molbe dobili smo ovih dana, blago rečeno, šokantne odgovore, naveo je na konferenciji za novinare odbornik Lige socijaldemorkata Vojvodine u Skupštini opštine Kikinda Miroslav Grujić. 

LSV

Bezbednost meštana nije važna

Prema njegovim rečima, ligaši su još pre godinu dana pokrenuli pitanje nebezbednosti raskrsnice ulica Kralja Petra I i Zdravka Čelara u Novim Kozarcima i apelovali na lokalnu vlast da reši problem, međutim odgovora nije bilo. Na problem su ukazali sami meštani. 

- Na poslednjoj sednici SO Kikinda upitali smo ko je nadležan da se na ovoj raskrsnici postavi zaštitni odbojni branik i kada će on biti postavljen. Problem je što vozila kada ovde slete s kolovoza mogu udariti u kuću ili, još gore, povrediti prolaznike koji koriste pored kuće pešačku stazu. Ovih dana smo dobili odgovor da je ovo raskrsnica malo opterećenih puteva, a da ni na državnim putevima koji su više opterećeni i prolaze kroz Mokrin, Bašaid, Iđoš...ovakvih ograda nema. Odgovor je dalo stručno lice za ovu oblast i ne sumnjamo da u pravilnicima zaista stoji da ograde ne bi trebalo da bude, ali praksa je pokazala da su već vozila izletala sa kolovoza na ovoj raskrsnici i pitamo se da li vlast zaista nema nameru da posluša meštane sela i izađe im u susret i pored toga što teorija kaže drugačije – upitao e Grujić. On je istakao i da bi trebalo da bezbednost ljudi bude na prvom mestu, pa makar ideja potekla i iz opozicije. Smatra i da za jedan ovakav branik nisu potrebna basnoslovna sredstva, a podsetio je da je novo JP oko 400.000 za reprezentaciju i 900.000 za reklamu u 2015. godini. 

A kad SNS koristi mesne zajednice?

Kao drugi problem on je naveo da su ligaši uredno podneli zahtev da im se omogući da jednog dana u toku nedelje u prostorijama gradskih mesnih zajednica prikupljaju potpise građana za peticiju koju je pokrenula LSV, a vezanu za prodaju državne zemlje strancima i tajkunima, ali da je lokalna samouprava to onemogućila.

- Odgovor koji smo dobili glasi da je Kolegijum Opštinske uprave (Načelnik OU, članovi OV i sekretari Sekretarijata OU) konstatovao da su prostorije mesnih zajednica deo sistema infrastrukture državne uprave i da to nije adekvatan prostor za aktivnosti bilo koje političke partije i da nam se ne može odobriti da tamo prikupljamo potpise. Pitamo se kako se nazivaju aktivnosti kada SNS koristi te prostorije u političke svrhe, ili možda oni u tim momentima nisu politička organizacija. LSV će naći način da skupi potpise i nastaviti političku borbu za svoje ideje, a rezultatom na izborima koji predstoje pokazati i svoju snagu bez obzira što vlast pokušava da opstruiše naš rad i naše ideje – zaključio je Miroslav Grujić.

(BILSV, 16.12.2015)



Odbori LSV | Četvrtak, 05. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad: Zdravlje i bezbednost učenika moraju biti prioritet!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad izražava duboku zabrinutost zbog aktuelnih problema s kojima se suočavaju učenici i nastavnici u školama širom Srbije, a koje je preneo i N1 u svom tekstu od 4. septembra 2024. godine. 
Odbori LSV | Četvrtak, 05. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI: Ogorčeni smo zbog varvarskog napada na grad Lavov u Ukrajini

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI, kao i njen Gradski odbor Novi Sad, izražavaju duboko žaljenje povodom bombardovanja Lavova, prijateljskog grada Novog Sada, od strane ruskog agresora i izjavljuju saučešće porodicama i prijateljima svih nastradalih.
Odbori LSV | Sreda, 04. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI traži smenu pomoćnice gradonačelnika Zrenjanina

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas zrenjaninskom gradonačelniku Simi Salapuri zahtev za smenu njegove pomoćnice Vere Milošev, koja je na javnom mestu napala dečaka sa razvojnim problemima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook