Kikindski paori prikupljaju potpise za izmenu Zakona o bezbednosti u saobraćaju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 20. 01. 2014. | Komentara: 0

Kikindski paori prikupljaju potpise za izmenu Zakona o bezbednosti u saobraćaju

KIKINDA – Više od sto poljoprivrednika iz Kikinde počelo je sa prikupljanjem potpisa kojim traže izmenu Zakona o bezbednosti u saobraćaju, odnosno izbacivanje odredbe o registraciji priključnih mašina.

LSV

Zahtev će uputiti Udruženje „Banatska lenija“, a podršku im je pružio i pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine i član Odbora za poljoprivredu Skupštine AP Vojvodine Miloš Šibul.

Na ovaj korak paori su se odlučili nakon što je više zemljoradnika iz ove opštine kažnjeno jer im priključne mašine nisu bile registrovane. U AMSS kažu da takve mašine za njih nisu vozila, nego izmenjiva oruđa koja se upotrebljavaju za poljoprivredne radove i da bi prekršili Pravilnik o vršenju tehničkog pregleda ako bi to oruđe poslali na ovakav pregled. A kikindska saobraćajna policija i sud se pozivaju na zakon prilikom kažnjavanja.

Na sastanku koji je održan u petak, Miloš Šibul je istakao da je kontaktirao Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, gde mu je rečeno da upute apel saobraćajnoj policiji da ne kažnjavaju paore dok se odredba ne izmeni ili dok ne stigne bliže tumačenje koje mašine podležu registraciji, a koje ne. U sekretarijatu su istakli i da je problem u čitavoj Srbiji, ali policija nije toliko rigorozna.

Nakon sastanka, Šibul je izjavio i da će zatražiti da se u što hitnijem roku održi zajednička sednica republičkom i pokrajinskog poljoprivrednog odbora, ali i sastanak sa predsednikom Skupštine AP Vojvodine Ištvanom Pastorom, kako bi pokrajinska administracija inicirala izmenu spornog zakona.

Kikindski poljoprivredni proizvođači će potpise podrške za izmenu Zakon o bezbednosti u saobraćaju tražiti i od kolega iz drugih opština, a kao krajnji oblik nezadovoljstva ne isključuju ni proteste.

(BILSV, 20.01.2013)



Odbori LSV | Četvrtak, 24. 11. 2011. | Komentara: 0

Prevencija najvažnija u borbi protiv nasilja nad ženama

NOVI SAD – Centar za socijalni rad počeo je danas akciju "Prekini tišinu" u okviru manifestacije "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama", koja se organizuje povodom 25. novembra, Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.
Odbori LSV | Četvrtak, 24. 11. 2011. | Komentara: 0

Liga tražila punu platu za trudnice i pre pet godina

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine je još 2006. godine pokrenula inicijativu koja se ticala izmene Zakona o zdravstvenom osiguranju, kojom je traženo da trudnice na porodiljskom osustvu dobijaju punu platu umesto 65 odsto, istakao je danas potpredsednik LSV Aleksandar Jovanović.
Odbori LSV | Utorak, 22. 11. 2011. | Komentara: 0

Pomoć šestočlanoj porodici

NOVI SAD - Mesni odbor „Dunav“ Gradskog odbora LSV Novi Sad organizovao je humanitarnu akciju povodom obeležavanja međunarodnog Dana deteta prilikom koga su članice i članovi ovog odbora odneli pakete pomoći jednoj porodici koja živi u blizini stare fabrike „Niva“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook