Knezi da kaže da li je podržao 2011. isplatu pune plate za trudnice

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 17. 12. 2015. | Komentara: 0

Knezi da kaže da li je podržao 2011. isplatu pune plate za trudnice

BEČEJ – Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej upitao je predsednika odborničke grupe „Mađarski pokret“ Petera Knezi, koji je 2011. bio na funkciji predsednika Opštine kao član SVM, ko od članova Opštinskog veća tada nije glasao za inicijativu LSV „Puna plata za trudnice“.

LSVBečejski ligaši upitali su Knezija i da li je on lično, kao predsednik opštine i predsedavajući Opštinskog veća, tada podržao inicijativu LSV. Istinu je vrlo lako utvrditi, treba samo pogledati elektronske zapisnike sa sednica Opštinskog veća u jesen 2011. godine, navodi LSV.
 
Ovakva reakcija LSV Bečej usledila je nakon što je Peter Knezi juče izjavio da inicijativa LSV za punom platom za sve trudnice 2011. godine nije usvojena zbog političkih neslaganja unutar tadašnje koalicije, a da će on sad sličnu inicijativu uspeti da progura do kraja.
 
- Knezi ne može ničim da negira činjenicu da se upravo Opštinski odbor LSV Bečej, još pre četiri godine, kroz institucije lokalne samouprave, zalagao za institucionalno rešavanje materijalnog položaja trudnica na teritoriji opštine Bečej. Činjenica je da je te 2011. Opštinsko veće imalo devet članova, plus predsednik opštine koji je bio i predsedavajući Opštinskim većem, kao i tadašnji zamenik predsednika opštine, te je na taj način OV brojalo 11 članova. Od tog broja  Liga je u tom lokalnom organu imala samo jednog člana, a inicijativu su podržala još i dva člana tadašnje Grupe građana „Pokret za Bečej“ – podseća se u saopštenju LSV Bečej.
 
Dodaje se da se radilo o izuzetno dobroj incijativi ligaša, što je Knezi sada i javno potvrdio prilikom rebalansa budžeta, obraćajući se sa skupštinske govornice sa predlogom za regresiranje boravka dece u predškolskoj ustanovi „Labud Pejović“.
 
- Liga socijaldemokrata Vojvodine će se i dalje u svom političkom delovanju još istrajnije zalagati za institucionalnu zaštitu svih prava građana Opštine Bečej, među kojima su i trudnice, kao i majke sa malom decom i samohrani roditelji sa malom decom – zaključuje se u saopštenju LSV Bečej.
.
(BILSV, 17.12.2015)



Odbori LSV | Sreda, 22. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Promene u Srbiji uvek kreću iz gradova poput Kikinde, Zrenjanina i Novog Sada

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš podržao je koalicionu listu „Izaberi promenu – Ujedinjena opozicija Kikinde – Mirko Šoć“ i izrazio zadovoljstvo što je kandidat LSV – VOJVOĐANI profesor Miroslav Grujić prvi na izbornoj listi ovog političkog saveza. 
Odbori LSV | Nedelja, 19. 05. 2024. | Komentara: 0

Kandidatkinja koalicije Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin Bojana Begović najpopularnija ličnost zrenjaninske opozicije

Kandidatkinja na izbornoj listi „Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin“ Bojana Begović, doktorantkinja Fakulteta političkih nauka u Beogradu, osvojila je drugo mesto u izboru nedeljnika „Zrenjanin“ za političku ličnost godine.
Odbori LSV | Petak, 17. 05. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani ujedinjeni protiv režima

LSV – VOJVOĐANI su važan deo najšire opozicione koalicije „Udruženi za slobodan Novi Sad“



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook