Ko će popraviti put u Laćarku?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 08. 07. 2014. | Komentara: 0

Ko će popraviti put u Laćarku?

SREMSKA MITROVICA – Gotovo osam meseci prošlo je od kada je narodni poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Đorđe Stojšić postavio poslaničko pitanje resornom ministru i javnom preduzeću “Putevi Srbije” u vezi sa katastrofalnim stanjem puta u najvećem sremsko mitrovačkom selu Laćarku.

LSV

Reč je deonici regionalnog puta, doskora u vlasništvu Republike, na kojoj još ima ostataka turske kaldrme i koja je izuzetno oštećena, a Stojšić do danas nije dobio odgovor na svoje pitanje.
– Na našu veliku žalost, to je i dalje imovina Republike Srbije. Tu se sad radi o nekom pravnom vakuumu, gde su putevi drugog i trećeg reda prešli na upravljanje pod nadležnost AP Vojvodine, ali na žalost nije obezbeđeno finansiranje, niti postoji javno preduzeće koje može da održava puteve drugog i trećeg reda – rekao je Stojšić, u emisiji “Razglednice”, RTV Vojvodine.
Inače, rekonstrukcija te deonice u dva navrata nalazila se u programu Puteva Srbije i oba puta je izbačena bez jasnog objašnjenja. Za  uređenje navedene deonice potrebno je oko 270 miliona dinara.

(BILSV, 08. 07. 2014)



Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Konferencija za štampu Gradske organizacije u Subotici

SUBOTICA - Predsednik Gradskog odbora LSV u Subotici Veljko Vojnić istakao je danas da loši demografski pokazatelji zahtevaju preduzimanje koraka kako bi se negativni trendovi zaustavili, te da se zbog toga Liga zalaže da se trudnicama obezbedi naknada u visini pune plate.
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Performans za subotičko pozorište

SUBOTICA - Povodom Svetskog dana pozorišta, 27. marta, Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Subotici organizovala je juče performans ispred zgrade Narodnog pozorišta u izgradnji.
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Vratiti imovinu lokalnim samoupravama i Pokrajini

SUBOTICA - Liga socijaldemokrata Vojvodine pokreće inicijativu da se konačno zakonski uredi pitanje vraćanja imovine Vojvodini, odnosno svim lokalnim samoupravama u Srbiji, istakao je danas predsednik Gradskog odbora LSV u Subotici Veljko Vojnić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook