Ko ima pravo da ćuti dok se otima imovina Novog Sada?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 25. 09. 2015. | Komentara: 0

Ko ima pravo da ćuti dok se otima imovina Novog Sada?

NOVI SAD, 25. septembar - Budući da je gradska vlast uporno ćutala i ignorisala sva upozorenja Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vovodine o tome da je u toku tiha privatizacija DP „Novi Sad-Gas“, Odbornička grupa LSV je zatražila da se dnevni red današnje sednice Skupštine grada proširi tom tačkom.

LSVTo je bila prilika da se sve političke razlike ostave po strani, da Skupština grada zauzme stav i Grad počne borbu za zaštitu svoje imovine i interese svojih građana. Na žalost, vladajuća većina je danas takvu ideju odbacila.

Liga socijaldemokrata Vojvodine već dugo upozorava na to da se sprema „tiha“ privatizacija DP „Novi Sad-Gas“ tako što bi kupac otkupio nagomilane dugove tog preduzeća prema „Srbijagasu“. Budući da odgovora nema, u sredu, 23. septembra, Agenciji za borbu protiv korupcije, Agenciji za privatizaciju i gradonačelniku Novog Sada je upućeno i pismo sa pratećom dokumentacijom, u kojem apelujemo na njihovu reakciju. Jer, sve je manje vremena za sprečavanje pljačke i afere koja će – ako se sprovede u delo - deset puta prevazići aferu i štetu sa ATP „Vojvodinom“.

Da li je moguće da će gradska vlast i sve nadležne institucije ćutke dozvoliti da se pristupi otkupu duga i time izvrši dokapitalizacija i to recimo baš od preduzeća čije je sedište registrovano na kućnoj adresi direktora DP „Novi Sad- Gas“?

Da li se interesi građanki i građana Novog Sada štite tako što se omogućava da neka privatna firma stekne monopol u određivanju cene i naplati gasa u Novom Sadu?

Podsetimo, gasna mreža i infrastruktura nastala je delom investicijama Zavoda za izgradnju grada, dakle od poreza građanki i građana, a delom tako što su građani plaćali priključke hiljadama nemačkih maraka. Mnogi građani su sami kopali kanale da bi dobili gas. Ko u gradskoj vlasti ima pravo da ćuti dok se to otima?

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad



Odbori LSV | Subota, 28. 09. 2024. | Komentara: 0

EPS da pod hitno reši problem sa očitavanjem brojila i visokim računima za struju

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANi zahteva od Elektroprivrede Srbije da pod hitno reše problem koji imaju mnogi građani Srbije, a vezan je za očitavanje brojila za struju i visoke račune za utrošenu električnu energiju.
Odbori LSV | Petak, 27. 09. 2024. | Komentara: 0

SNS sprečava odbornike Skupštine grada Novog Sada da rade svoj posao

Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik, koja je trebala da predsedava vanrednom sednicom, ističe da ih je vladajuća većina sada fizički sprečila da održe sednicu o problemu pijaće vode, jer im je to jedini preostali način da spreče razgovor o ovoj bitnoj temi.
Odbori LSV | Četvrtak, 26. 09. 2024. | Komentara: 0

Zahtevamo pomoć poljoprivrednicima zbog posledica suše

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI ponovo skreće pažnju na jedan od gorućih problema sa kojim se trenutno suočavaju građani Vojvodine – drastično smanjenje prinosa poljoprivrednih kultura usled suše. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook