Koliko košta neznanje napredne vlasti?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 13. 12. 2014. | Komentara: 0

Koliko košta neznanje napredne vlasti?

ZRENJANIN – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin pozvao je juče direktora u JKP „Vodovod i Kanalizacija“ Gorana Tajdića da podnese ostavku na tu funkciju zbog toga što je Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki u potpunosti poništila postupak javne nabavke usluge prečišćavanja vode, koji je raspisala aktuelna vlast u Zrenjaninu.

LSVKako je navedeno u saopštenju GrO LSV Zrenjanin, ostavku bi trebalo da podnese i zamenik gradonačelnika Saša Santovac, koji je Tajdića preporučio na to mesto, kao i kompletnu zrenjaninsku vlast, jer nije ispunila nijedno obećanje iz kampanje.

Istovremeno, ta vlast je zadužila grad za preko sedam  miliona evra, koji će biti spiskani na šminkanje Trga republike, dok se ceo grad nalazi u potpunom rasulu i kolapsu. Liga ukazuje da najodgovorniji za takvo skandalozno neznanje i upravljanje interesima celog grada od 130.000 stanovnika jesu kadrovi upravo bivših radikala, okupljenih oko zamenika gradonačelnika Saše Santovca.

– U stranačkom politikantstvu SNS-a i potkusurivanju sa brojnim partijama koje su nakon izbora u maju spali na rezultat statističke greške, upravo je kadar prebeglih radikala, Goran Tajdić, dobio direktorsko mesto u JKP „Vodovod i Kanalizacija“. LSV poziva Gorana Tajdića da podnese ostavku na mesto direktora jer je nesposoban da sprovede običnu javnu nabavku – kažu zrenjaninski ligaši ukazujući da je sada svakome jasno da Zrenjanin ima najnesposobniju i najneodgovorniju vlast u svojoj istoriji. Podsetili su i da će zbog raskida prethodnog ugovora o izgradnji fabrike vode sa najuglednijom i najvećom korporacijom za vodosnabdevanje u Evropi, nemačkom firmom Vasertehnik, koja je zbog toga tužila Zrenjanin, građani platiti minimum pet miliona evra odštete, a i dalje neće imati fabriku vode. Da je ugovor sa Vasertehnikom sproveden, ukazuju dalje zrenjaninski ligaši, taj grad bi već danas imao zdravu pijaću vodu, a svako domaćinstvo bi imalo mesečno 2-3 hiljade dinara više u novčaniku.

– Zahvaljujući naprednoj vlasti, Zrenjaninci imaju 6-7 hiljada manje u novčaniku jer su im plate i penzije smanjene, a nema nijedne nove investicije, niti radnog mesta već dve i po godine, a 2-3 hiljade za vodu i dalje ostaju kao trošak. Tako su građani Zrenjanina u minusu 8-10 hiljada mesečno zahvaljujući odlukama naprednih vlasti. To je cena izbora. Godišnje će svaki građanin Zrenjanina plaćati minimum 1.000 evra iz svog džepa kao kaznu zato što imamo nesposobnu i štetočinsku vlast. Do kraja mandata, ako izdrže dotle, svaki građanin će se odreći jednog solidnog polovnog automobila, kao cene izbora – zaključeno je u saopštenju GrO LSV Zrenjanin.

Nekoliko dana ranije, 10. decembra, Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin, obeležavajući Dan ljudskih prava, upozorio je sugrađanke i sugrađane da rok važenja Zakona o lustraciji nije produžen, iako se LSV svim snagama zalagala za lustraciju i bila inicijator donošenja tog zakona. Kako je tokom akcije ukazala predsednica Izvršnog odbora GrO LSV Zrenjanin Branislava Jovanov, da je lustracija sprovedena, danas građani ne bi gledali kako im dobro poznata ekipa iz devedesetih godina ponovo uništava zemlju, već bi glasnogovornici zločinačkog režima Slobodana Miloševića bili zauvek uklonjenji iz politike i bilo bi im zakonom zabranjeno bilo kakvo javno delovanje i pojavljivanje.

– Umesto toga, isti političari daju iste rezultate: sve institucije i sistemi se ubrzano urušavaju, dok siromaštvo, nasilje, nacionalizam i primitivizam bujaju. Ponovo jačaju ultradesničarske opcije čija je ideologija fašizam, umesto da se nastavilo sa inicijativom LSV, koja je 2009. izdejstvovala donošenje Zakona o zabrani manifestacija neonacističkih ili fašističkih organizacija i udruženja i zabrani upotrebe njihovih simbola i obeležja – upozorila je ona. Branislava Jovanov je dodala da Liga neće odustati od svojih ideja i programskih načela, koja su ista od njenog nastanka.

– Vojvodina je zajednica 26 naroda i narodnosti i LSV se zalaže za čuvanje tradicije svih nas. U tome vidimo neprocenjivo bogatstvo i zbog toga se borimo za poštovanje ljudskih prava i rigorozno kažnjavanje svih onih koji ih povređuju. Samo takva Vojvodina za koju se zalažemo može biti most između Srbije i Evrope – ukazala je Jovanova.

(BILSV, 13. 12. 2014)



Odbori LSV | Petak, 20. 09. 2024. | Komentara: 0

Građani Zrenjanina plaćaju kaznu zbog burazersko-kumovskog poslovanja SNS-a i gradonačelnika Salapure

Javnost Zrenjanina juče je saznala da je Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki poništila postupak javne nabavke radova na uređenju poljoprivrednog zemljišta, koji je Grad Zrenjanin raspisao 17. jula, a čija je vrednost 82,5 miliona dinara bez PDV-a.
Odbori LSV | Utorak, 17. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI traže od gradonačelnika Zrenjanina sednicu skupštine o Linglongu

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas zahtev zrenjaninskom gradonačelniku Simi Salapuri da inicira održavanje sednice gradske skupštine o radu fabrike guma „Linglong“.
Odbori LSV | Petak, 13. 09. 2024. | Komentara: 0

Iniciramo održavanje vanredne sednice Skupštine grada Zrenjanina povodom Linglonga

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI iniciraće održavanje vanredne sednice Skupštine grada Zrenjanina na temu rada kineske fabrike guma Linglong.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook