Konačno ukloniti kriminalne grupe iz političkog života Novog Sada

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 25. 12. 2013. | Komentara: 0

Konačno ukloniti kriminalne grupe iz političkog života Novog Sada

NOVI SAD, 25. decembar - Liga socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad upozorava da je poslednji trenutak za obračun sa svim kriminalnim grupama koje pokušavaju da učestvuju u političkom životu Novog Sada.

LSVZahtevamo od svih relevantnih parlamentarnih političkih stranaka u Novom Sadu da se konačno obračunaju sa svima koji od politike i od grada prave pijacu i tržište glasova, za koje postoji sumnja da su glasove kupovali i preprodavali, kao i onima koji su na izborima učestvovali sa falsifikovanim listama i tako dobili poverenje i glasove građana.

Takođe, Liga socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad poziva sve one koji su podnosili krivične prijave protiv takvih lica i pojava u gradu, da od tih krivičnih prijava ne odustaju. Upozoravamo da se kupovina glasova ne odnosi samo na izbore u maju 2012. godine, nego i na sve kasnije izbore za Savete mesnih zajednica, od tada do danas, na kojima je pojava kupovine glasova bila više nego prisutna.

Pozivamo i sve nadležne službe i organe i insistiramo na njihovom maksimalnom angažmanu, kako bi se što brže i efikasnije razotkrile te radnje, kao i izvori sredstava kojima su osumnjičeni raspolagali prilikom kupovine glasova.

U vezi sa najavljenom mogućnošću raspisivanja vanrednih izbora u Novom Sadu, Liga
socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad je, kao i uvek, za izbore spremna. Ipak, napominjemo da takvi izbori neće imati puni smisao ukoliko se pre toga ne uradi ono što zahtevamo, odnosno ne dođe do konačnog obračuna sa kriminalnim grupama i nakupcima glasova. Jer, ako su kupovali glasove 2012. godine, sada će to činiti daleko više.

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad



Odbori LSV | Četvrtak, 05. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad: Zdravlje i bezbednost učenika moraju biti prioritet!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad izražava duboku zabrinutost zbog aktuelnih problema s kojima se suočavaju učenici i nastavnici u školama širom Srbije, a koje je preneo i N1 u svom tekstu od 4. septembra 2024. godine. 
Odbori LSV | Četvrtak, 05. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI: Ogorčeni smo zbog varvarskog napada na grad Lavov u Ukrajini

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI, kao i njen Gradski odbor Novi Sad, izražavaju duboko žaljenje povodom bombardovanja Lavova, prijateljskog grada Novog Sada, od strane ruskog agresora i izjavljuju saučešće porodicama i prijateljima svih nastradalih.
Odbori LSV | Sreda, 04. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI traži smenu pomoćnice gradonačelnika Zrenjanina

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas zrenjaninskom gradonačelniku Simi Salapuri zahtev za smenu njegove pomoćnice Vere Milošev, koja je na javnom mestu napala dečaka sa razvojnim problemima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook