Liga pozdravlja odlazak gradonačelnika Pančeva

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 27. 03. 2013. | Komentara: 0

Liga pozdravlja odlazak gradonačelnika Pančeva

PANČEVO, 27. mart - Gradski  odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine u Pančevu pozdravlja ostavku gradonačelnika Pančeva dr Svetozara Gavrilovića (SPS) i činjenicu da gradska koalicija SNS-SPS-DSS-URS-SPO priznala da smo bili u pravu kada su odbornici LSV još pre dva meseca zatražili smenu gradonačelnika, zbog višemesečnog nedolaženja na posao.

LSVIako je gradska većina tom prilikom pokušala da izmanipuliše pančevačku javnost optužujući ligaše da zalud traže ostavku  gradonačelnika koga svi odbornici „većine“ podržavaju, a on je „samo“ na bolovanju, eto, dočekali smo makar i posle dva meseca da istina izađe na videlo i dokaže se da, koji god zvanični argumenti bili, gradonačelnik zapravo ne želi više da obavlja tu funkciju, jer je uvideo i sam u kakvom lošem društvu se zatekao.
Činjenica je da se gradonačelniku naglo pogoršalo stanje kada je postalo jasno da je nemoćan i da se ljudi iz SNS, i to neki koji nemaju nikakve veze sa gradskom upravom, vršljaju po njegovom kabinetu, zavode, kako nam je rečeno, „red u Pančevu“, a ispostavilo se da ih je poslala centrala SNS.
Činjenica je da se gradonačelniku pogoršalo stanje i kada je postalo jasno da SNS sve više kadrova dovodi iz Beograda pored 120 hiljada Pančevaca, pa smo tako u Pančevu dobili većnika (SNS) iz Beograda i direktora najjačeg preduzeća, Direkcije za izgradnju i uređenje grada Pančeva (SNS, prethodno bio PR u Turističkoj organizaciji Surčina), a o zapošljavanju njihovih kadrova iza leđa gradonačelnika da i ne pričamo.
U svetlu ovih događanja u Pančevu, drugog rešenja nije ni bilo, osim pada gradonačelnika, na šta su ligaši mesecima ukazivali.
Stoga gradski odbor LSV Pančevo očekuje hitno raspisivanje lokalnih izbora koji će staviti tačku na mešetarenje novcem građana Pančeva i pretvaranjem gradske uprave i preduzeća u tezge za zapošljavanje, posebno lica sa kriminogenim biografijama.

Gradski odbor LSV Pančevo
i
Odbornička grupa LSV Pančevo



Odbori LSV | Četvrtak, 24. 11. 2011. | Komentara: 0

Prevencija najvažnija u borbi protiv nasilja nad ženama

NOVI SAD – Centar za socijalni rad počeo je danas akciju "Prekini tišinu" u okviru manifestacije "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama", koja se organizuje povodom 25. novembra, Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.
Odbori LSV | Četvrtak, 24. 11. 2011. | Komentara: 0

Liga tražila punu platu za trudnice i pre pet godina

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine je još 2006. godine pokrenula inicijativu koja se ticala izmene Zakona o zdravstvenom osiguranju, kojom je traženo da trudnice na porodiljskom osustvu dobijaju punu platu umesto 65 odsto, istakao je danas potpredsednik LSV Aleksandar Jovanović.
Odbori LSV | Utorak, 22. 11. 2011. | Komentara: 0

Pomoć šestočlanoj porodici

NOVI SAD - Mesni odbor „Dunav“ Gradskog odbora LSV Novi Sad organizovao je humanitarnu akciju povodom obeležavanja međunarodnog Dana deteta prilikom koga su članice i članovi ovog odbora odneli pakete pomoći jednoj porodici koja živi u blizini stare fabrike „Niva“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook