Ligaši očistili tablu na ulasku u Belu Crkvu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 02. 05. 2014. | Komentara: 0

Ligaši očistili tablu na ulasku u Belu Crkvu

BELA CRKVA – Aktivisti Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bela Crkva očistili su tablu na ulasku u naselje sa višejezičnim natpisom naziva mesta koja je prethodnih dana ponovo prešarana crnim sprejem.

LSV

Ovo je drugi slučaj šaranja iste table na ulazu u Belu Crkvu. Višejezična tabla, koja je postavljena pre nekoliko meseci, 30. marta je ušarana crnim sprejem. Kao i tada, i sada su nepoznati počinioci prešarali nazive mesta na hrvatskom, rumunskom i mađarskom jeziku, a netaknut je ostao samo ćirilični natpis na srpskom jeziku.

- Očigledno je da nekome smetaju jezici nacionalnih zajednica čija su prava garantovana Ustavom Republike Srbije i Statutom Opštine Bela Crkva. Opštinski odbor Liga socijaldemokrata Vojvodine osuđuje skrnavljenje table i apeluje na nadležne organe da pronađu nepoznate počinioce koji već drugi put skrnave pomenutu tablu na ulazu u Belu Crkvu – ističe se u saopštenju belocrkvanskih ligaša.

Oni ističu da su obećali da će, kad god bude učinjena ovakva ili slična pojava i nepravda, uzeti stvar u svoje ruke, te su, kao i pre mesec dana, u sredu, 30. aprila očistili išaranu tablu.​

(BILSV, 02.05.2014)

 



Odbori LSV | Utorak, 22. 11. 2011. | Komentara: 0

Pomoć šestočlanoj porodici

NOVI SAD - Mesni odbor „Dunav“ Gradskog odbora LSV Novi Sad organizovao je humanitarnu akciju povodom obeležavanja međunarodnog Dana deteta prilikom koga su članice i članovi ovog odbora odneli pakete pomoći jednoj porodici koja živi u blizini stare fabrike „Niva“.
Odbori LSV | Utorak, 22. 11. 2011. | Komentara: 0

“Biti ili ne biti dete”

ZRENJANIN - Savet za socijalnu politiku GrO LSV Zrenjanin organizovaće tribinu „Biti ili ne biti dete“, posvećenu Prednacrtu novog Građanskog zakonika, koji, između ostalog, uređuje porodične odnose, najavila je predsednica tog saveta Aleksandra Khalaf.
Odbori LSV | Subota, 19. 11. 2011. | Komentara: 0

Pomoć trudnicama i porodiljama je pomoć porodici

ZRENJANIN - Zrenjaninske ligašice i ligaši nastavili su sa prikupljanjem potpisa podrške inicijativi „Puna plata za trudnice". Danas su akcije održane u centru grada, i Mesnim zajednicama „Gradnulica", „Žarko Zrenjanin", „Sonja Marinković" i „Veljko Vlahović".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook