Ligaši očistili tablu na ulasku u Belu Crkvu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 02. 05. 2014. | Komentara: 0

Ligaši očistili tablu na ulasku u Belu Crkvu

BELA CRKVA – Aktivisti Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bela Crkva očistili su tablu na ulasku u naselje sa višejezičnim natpisom naziva mesta koja je prethodnih dana ponovo prešarana crnim sprejem.

LSV

Ovo je drugi slučaj šaranja iste table na ulazu u Belu Crkvu. Višejezična tabla, koja je postavljena pre nekoliko meseci, 30. marta je ušarana crnim sprejem. Kao i tada, i sada su nepoznati počinioci prešarali nazive mesta na hrvatskom, rumunskom i mađarskom jeziku, a netaknut je ostao samo ćirilični natpis na srpskom jeziku.

- Očigledno je da nekome smetaju jezici nacionalnih zajednica čija su prava garantovana Ustavom Republike Srbije i Statutom Opštine Bela Crkva. Opštinski odbor Liga socijaldemokrata Vojvodine osuđuje skrnavljenje table i apeluje na nadležne organe da pronađu nepoznate počinioce koji već drugi put skrnave pomenutu tablu na ulazu u Belu Crkvu – ističe se u saopštenju belocrkvanskih ligaša.

Oni ističu da su obećali da će, kad god bude učinjena ovakva ili slična pojava i nepravda, uzeti stvar u svoje ruke, te su, kao i pre mesec dana, u sredu, 30. aprila očistili išaranu tablu.​

(BILSV, 02.05.2014)

 



Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Konferencija za štampu Gradske organizacije u Subotici

SUBOTICA - Predsednik Gradskog odbora LSV u Subotici Veljko Vojnić istakao je danas da loši demografski pokazatelji zahtevaju preduzimanje koraka kako bi se negativni trendovi zaustavili, te da se zbog toga Liga zalaže da se trudnicama obezbedi naknada u visini pune plate.
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Performans za subotičko pozorište

SUBOTICA - Povodom Svetskog dana pozorišta, 27. marta, Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Subotici organizovala je juče performans ispred zgrade Narodnog pozorišta u izgradnji.
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Vratiti imovinu lokalnim samoupravama i Pokrajini

SUBOTICA - Liga socijaldemokrata Vojvodine pokreće inicijativu da se konačno zakonski uredi pitanje vraćanja imovine Vojvodini, odnosno svim lokalnim samoupravama u Srbiji, istakao je danas predsednik Gradskog odbora LSV u Subotici Veljko Vojnić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook