LSV i dalje u sali SO Bela Crkva

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 16. 01. 2016. | Komentara: 0

LSV i dalje u sali SO Bela Crkva

BELA CRKVA, 16. januar - Dvoje odbornika i jedan član Opštinskog veća iz redova Lige socijaldemokrata Vojvodine, kao i odbornik i predsednik opštine iz redova DS, i više građana, proveli su noć u sali Skupštine opštine Bela Crkva.



Odbornici LSV u Beloj Crkvi su čvrsto rešeni da Skupštinu opštine ne napuste dok ne dobiju odgovore o tome ko ih je i sa kojim pravom, kao legitimno izabrane predstavnike građanki i građana, juče onemogućavao da uđu u zgradu skupštine i polivao suzavcem. 

Ostaćemo u sali dok ne bude jasne reakcija nadležnih državnih organa na jučerašnje nasilje.

Već danas napisaćemo i uputiti zahtev Ministarstvu za državnu  upravu i lokalnu samoupravu i tražiti vanredni nadzor i reakciju tim povodom. Takođe, tražićemo i da se izjasne da li je jučerašnja sednica održana po zakonu.  

Za nas sednica Skupštine opštine Bela Crkva nije ni počela, jer se odluke Skupštine Opštine donose u zgradi i sali Skupštine Opštine, a ne krišom, na drugim lokacijama, bez dozvole prisustva odbornicima koji nekome nisu po volji.

Predsednica Opštinskog odbora 
i odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Sandra Ristić



Odbori LSV | Sreda, 14. 12. 2011. | Komentara: 1

Više pažnje usmeriti na kulturu

ZRENJANIN – Zbog restriktivnog budžeta, budžetske ustanove kulture teško ostvaruju sve planove i ideje, ali bez obzira na to, i dalje se realizuju kvalitetni programski sadržaji, istakla je  na konferenciji za novinare Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine članica tog odbora i direktorka Kulturnog centra Zrenjanina Ankica Dostanić.
Odbori LSV | Ponedeljak, 12. 12. 2011. | Komentara: 0

U Novom Orahovu izglasan novi samodoprinos

BAČKA TOPOLA – U Novom Orahovu je u subotu 10. decembra završen referendum radi izjašnjavanja građana za uvođenje samodoprinosa za područje Mesne zajednice Novo Orahovo od 1. januara 2012. godine do 31. decembra 2021. godine.
Odbori LSV | Ponedeljak, 12. 12. 2011. | Komentara: 0

Edukacijom protiv nasilja

ZRENJANIN – Povodom Svetskog dana ljudskih prava, koji se obeležava 10. decembra, Aleksandar Marton, predsednik Skupštine grada Zrenjanina ugostio je danas Alisu Kockar iz zrenjaninske kancelarije Omladinske grupe Helsinškog odbora za ljudska prava.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook