LSV i DS traže vanrednu sednicu Skupštine Zrenjanina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 22. 11. 2013. | Komentara: 0

LSV i DS traže vanrednu sednicu Skupštine Zrenjanina

ZRENJANIN - Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Zrenjanina Vladimir Milošev rekao je da su odbornici i odbornice LSV i Demokratske stranke danas predali zahtev za održavanje vanredne sednice zrenjaninske Skupštine.

LSV

Zašto odbornik potpisuje dokument u ime Grada

- Ligaši i ligašice su potpisnici zahteva za hitno održavanje vanredne sednice, na kojoj bi se utvrdile sve okolnosti u vezi sa potpisivanjem sporazuma o gradnji vrtića u Štrpcu. Mi u Ligi socijaldemokrata Vojvodine, koji smo i pokrenuli javno ovo pitanje, insistiramo da se građanima i građankama Zrenjanina objasni otkud odborniku SNS-a Oliveru Mitroviću pravo da potpisuje ovakve dokumente u ime Grada i zbog čega to nije učinio gradonačelnik, odnosno njegov zamenik ili neko od mnogobrojnih pomoćnika, koji su po zakonu ovlašćeni predstavnici Grada - izjavio je Milošev na vanrednoj konferenciji za novinare koju su održali odbornici LSV i DS-a ispred Gradske kuće.

On je napomenuo da je stav Lige da je potrebno pomoći deci na Kosovu i Metohiji, i da i ona, kao i sva druga deca, zaslužuju vrtiće i normalne uslove za život, ali je istakao da sumnja da su ovakvim činom upravo ta deca obmanuta i postavio pitanje legalnosti potpisanog dokumenta.

- Zbog toga što zahtevamo da se svi pridržavaju zakona i poštuju osnovne principe pravne države i demokratije, zahtevamo da predsednik Skupštine, uz svu prateću dokumentaciju, za stručno mišljenje pita Agenciju za borbu protiv korupcije, kao i da Osnovnom javnom tužilaštvu podnese krivičnu prijavu protiv odbornika Mitrovića, koji je, kako vidimo, organizator i narednog putovanja u Štrpce, koje će biti sledeće nedelje - rekao je odbornik LSV i dodao da je zakonsko utemeljenje svih navoda objašnjeno i argumentovano u predatom zajedničkom zahtevu Lige i DS-a.

Novca ima za KiM, ali ne i za trudnice i porodilje

- Ligaši i ligašice posebno zahtevaju da se javno objasni kako to da se pronalaze sredstva u gradskom budžetu za gradnju vrtića van Zrenjanina, a nema se za zrenjaninske trudnice i porodilje. Kako to da se od para Zrenjaninaca i Zrenjaninki namerava pomoć u gradnji vrtića na KiM, a za Zrenjanince i Zrenjaninke se nema? - upitao je Milošev.

Sporazum o gradnji vrtića u Štrpcu potpisan je 31. oktobra ove godine. U ime Novog Sada sporazum je potpisao gradonačelnik Miloš Vučević, u ime Titela potpisnik je bio zamenik predsednika opštine Marinko Trivunović. U ime vladine Kancelarije za KiM sporazum je potpisao pomoćnik direktora Mirko Krlić, a u ime Štrpca predsednik privremenog organa opštine, Ivan Redžić. U ime grada Zrenjanina sporazum je potpisao šef odborničke grupe SNS-a Oliver Mitrović.
 
(BILSV, 22.11. 2013)



Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook