LSV podržava somborske poljoprivrednike

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 12. 02. 2016. | Komentara: 0

LSV podržava somborske poljoprivrednike

SOMBOR - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Sombor ponovo je podržao somborske poljoprivrednike koji traže raspisivanje licitacija za zakup državne zemlje. Šef odborničke grupe LSV u Skupštini grada Sombora Zoran Terzin rekao je da je usvajanje novog Zakona o poljoprivrednom zemljištu samo dodatno pogoršalo situaciju i probleme paora.

 
- Iz Sombora imamo nekoliko republičkih poslanika, a niko od njih nije glasao protiv tog zakona. Znači, poslanici SPO, Nove Srbije i SNS su svi redom glasali za taj zakon i onda ne čudi što takvu politiku i sprovode u gradu Somboru, gde ne dozvoljavaju manjim poljoprivrednim proizvodjačima da uđu u posed i zakupe državnu zemlju, sve iščekujući primenu novog zakona - rekao je Terzin.
 
Na konferenciji za novinare je predstavnik poljoprivrednih proizvodjača Mile Đapić rekao da poljoprivrednici žele da legalnim putem što pre uđu u posed, jer prolaze rokovi za pripremu zemljišta.
 
Republička poslanica LSV Olena Papuga naglasila je da Liga ne odustaje od prikupljanja 100.000 potpisa za promenu Ustava Srbije i referendum za spas vojvođanskih oranica.
 
- Državno zemljište će se izdavati velikim investitorima, tako da će naše dve tri generacije malih paora, mladih ljudi ostati bez zemljišta. Zato akcije LSV traje, mi i dalje skupljamo 100.000 potpisa da sačuvamo našu zemlju - rekla je Papuga.
 
(BILSV, 12.02.2016)



Odbori LSV | Subota, 23. 07. 2011. | Komentara: 0

LSV osudila pojavu grafita mržnje

PANČEVO - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Pančevo najoštrije је osudio pojavu grafita mržnje, koji su osvanuli u Dolovu juče, 21. jula, u popodnevnim satima. Tekst grafita "Srbi, marš iz Vojvodine" predstavlja uvredu za sve žitelje naše Vojvodine, koji su vekovima uzdignute glave živeli i žive ne jedni pored drugih, nego jedni sa drugima, što i jeste prava mera suživota 26 nacionalnih zajednica naše pokrajine.
Odbori LSV | Petak, 15. 07. 2011. | Komentara: 0

Temerinski ligaši podneli krivične prijave zbog malverzacija

NOVI SAD - Opštinski odbor LSV Temerin podneo je krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, protiv odgovornih u mesnim zajednicama i lokanoj samoupravi u tom mestu zbog sumnje da je bilo zloupotrebe službenog položaja i malverzacija sa mesnim samodoprinosom " izavio je na današnjoj konferenciji za novinare predsednik OO LSV Temerin Robert Karan.
Odbori LSV | Subota, 09. 07. 2011. | Komentara: 0

Zrenjaninski LSV zatražio vraćanje imovine i para gradu

ZRENJANIN - Rođendansku nedelju Lige socijaldemokrata Vojvodine, zrenjaninske aktivistkinje i aktivisti LSV započeli su akcijom "Vratimo imovinu i pare gradu", tokom koje su sa sugrađankama i sugrađanima na nekoliko lokacija, razgovarali o značaju što hitnijeg donošenja zakonske regulative kojom će lokalnim samoupravama biti vraćeno ono što im je devedesetih godina oduzeto.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook