LSV protiv privatizacije Luke Novi Sad

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 06. 03. 2016. | Komentara: 0

LSV protiv privatizacije Luke Novi Sad

Novi Sad, 06. mart - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Ministarstvo privrede da u tehničkom mandatu Vlade Republike Srbije i predizbornom periodu ne pokreće proces privatizacije Luke Novi Sad.

 
Luka Novi Sad jedina je od osam luka na Dunavu koja nije privatizovana. Podsećamo i da se među 24 sporne privatizacije nalazi i Luka Beograd, dok se o ostalim privatizacijama lučke infrastrukture više i ne priča.
 
Luka Novi Sad je profitabilno preduzeće u Novom Sadu i trebalo bi da u narednim godinama bude jedna od okosnica ekonomskog razvoja grada i čitave Vojvodine.
 
Privatizacija Luke Novi Sad je suviše važan i krupan potez. Sigurno je da ima onih koji bi hteli da takvu situaciju iskoriste kako bi se jeftino domogli 30 hektara lučkog područja sa skoro 150.000 kvadratnih metara zatvorenog i otvorenog skladišnog prostora.
 
Zato sa tom privatizacijom, ukoliko je uopšte potrebna, svakako ne treba žuriti, a naročito ne u predizbornom periodu i tehničkom mandatu vlade.
 
Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad




Odbori LSV | Sreda, 02. 10. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninski naprednjaci se stide antifašističke borbe

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je sramota što lokalna naprednjačka vlast već godinama zanemaruje Dan oslobođenja Zrenjanina u Drugom svetskom ratu.
Odbori LSV | Subota, 28. 09. 2024. | Komentara: 0

EPS da pod hitno reši problem sa očitavanjem brojila i visokim računima za struju

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANi zahteva od Elektroprivrede Srbije da pod hitno reše problem koji imaju mnogi građani Srbije, a vezan je za očitavanje brojila za struju i visoke račune za utrošenu električnu energiju.
Odbori LSV | Petak, 27. 09. 2024. | Komentara: 0

SNS sprečava odbornike Skupštine grada Novog Sada da rade svoj posao

Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik, koja je trebala da predsedava vanrednom sednicom, ističe da ih je vladajuća većina sada fizički sprečila da održe sednicu o problemu pijaće vode, jer im je to jedini preostali način da spreče razgovor o ovoj bitnoj temi.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook