LSV protiv privatizacije Luke Novi Sad

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 06. 03. 2016. | Komentara: 0

LSV protiv privatizacije Luke Novi Sad

Novi Sad, 06. mart - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Ministarstvo privrede da u tehničkom mandatu Vlade Republike Srbije i predizbornom periodu ne pokreće proces privatizacije Luke Novi Sad.

 
Luka Novi Sad jedina je od osam luka na Dunavu koja nije privatizovana. Podsećamo i da se među 24 sporne privatizacije nalazi i Luka Beograd, dok se o ostalim privatizacijama lučke infrastrukture više i ne priča.
 
Luka Novi Sad je profitabilno preduzeće u Novom Sadu i trebalo bi da u narednim godinama bude jedna od okosnica ekonomskog razvoja grada i čitave Vojvodine.
 
Privatizacija Luke Novi Sad je suviše važan i krupan potez. Sigurno je da ima onih koji bi hteli da takvu situaciju iskoriste kako bi se jeftino domogli 30 hektara lučkog područja sa skoro 150.000 kvadratnih metara zatvorenog i otvorenog skladišnog prostora.
 
Zato sa tom privatizacijom, ukoliko je uopšte potrebna, svakako ne treba žuriti, a naročito ne u predizbornom periodu i tehničkom mandatu vlade.
 
Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad




Odbori LSV | Sreda, 14. 08. 2024. | Komentara: 0

Građani Zrenjanina u strahu zbog najave povećanja proizvodnje u Linglongu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zabrinuta je zbog najava da će kineska fabrika guma Linglong povećati proizvodnju radijalnih guma visokih performansi u fabrici u Slobodnoj zoni Zrenjanin za 1,1 milion jedinica godišnje. 
Odbori LSV | Utorak, 13. 08. 2024. | Komentara: 0

Bazen iznenada zatvoren, nadležni ćute

Mnogi Kikinđani su ovih dana osveženje pronalazili na bazenima SC „Jezero“, međutim ovih najtoplijih dana drugog vrelog talasa to neće moći. 
Odbori LSV | Ponedeljak, 05. 08. 2024. | Komentara: 0

Realizacija budžeta nedomaćinska, nije rešeno pitanje pijaće vode, niti ostali problemi koji muče Zrenjanince

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI na današnjoj sednici Skupštine grada kritikovali su realizaciju budžeta za prethodnu godinu, jer je procenat izvršenja pokazatelj da aktuelna gradska vlast naš grad ne vodi domaćinski. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook