LSV protiv privatizacije Luke Novi Sad

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 06. 03. 2016. | Komentara: 0

LSV protiv privatizacije Luke Novi Sad

Novi Sad, 06. mart - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Ministarstvo privrede da u tehničkom mandatu Vlade Republike Srbije i predizbornom periodu ne pokreće proces privatizacije Luke Novi Sad.

 
Luka Novi Sad jedina je od osam luka na Dunavu koja nije privatizovana. Podsećamo i da se među 24 sporne privatizacije nalazi i Luka Beograd, dok se o ostalim privatizacijama lučke infrastrukture više i ne priča.
 
Luka Novi Sad je profitabilno preduzeće u Novom Sadu i trebalo bi da u narednim godinama bude jedna od okosnica ekonomskog razvoja grada i čitave Vojvodine.
 
Privatizacija Luke Novi Sad je suviše važan i krupan potez. Sigurno je da ima onih koji bi hteli da takvu situaciju iskoriste kako bi se jeftino domogli 30 hektara lučkog područja sa skoro 150.000 kvadratnih metara zatvorenog i otvorenog skladišnog prostora.
 
Zato sa tom privatizacijom, ukoliko je uopšte potrebna, svakako ne treba žuriti, a naročito ne u predizbornom periodu i tehničkom mandatu vlade.
 
Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad




Odbori LSV | Utorak, 08. 11. 2011. | Komentara: 0

U Bačkoj Topoli obeležavanje Dana borbe protiv fašizma

BAČKA TOPOLA - „Fašizam ovde neće proći" moto je tribine kojom će LSV u Bačkoj Topoli u sredu 9. novembra obeležiti Međunarodni dan borbe protiv fašizma, ksenofobije i antisemitizma - najavili su na današnjoj konferenciji za novinare predsednik Opštinske organizacije LSV Bačka Topola Karolj Vekonj i šef Izbornog štaba Opštinskog odbora LSV Bačka Topola Dejan Keresteš.
Odbori LSV | Utorak, 08. 11. 2011. | Komentara: 0

Škola i dalje bez fiskulturne sale

BAČKA PALANKA - Predsednik Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bačka Palanka Vladimir Trkulja skrenuo je danas pažnju javnosti na nesposobnost ove, ali i prethodnih, opštinske vlasti u tom mestu. On je u saopštenju za javnost, kao jedan od problema izdvojio činjenicu da Osnovna škola u centru Bačke Palanke, koja postoji više od 100 godina, nema fiskulturnu salu.
Odbori LSV | Utorak, 08. 11. 2011. | Komentara: 0

Svim trudnicama 100 odsto naknade

ZRENJANIN - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina poziva sve odbornike da podrže i priključe se našoj inicijativi da trudnicama zrenjaninske opštine od 1. januara 2012. godine, iz gradskog budžeta bude isplaćivana razlika između iznosa zarade iz sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja,



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook