LSV Sremska Mitrovica će pažljivo pratiti da li ministarka ispunjava obećanje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 25. 10. 2015. | Komentara: 0

LSV Sremska Mitrovica će pažljivo pratiti da li ministarka ispunjava obećanje

SREMSKA MITROVICA, 25. oktobar - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine će pažljivo pratiti da li će i kada biti realizovano obećanje o rekonstrukciji puta u Laćarku i podsećati ministarku Zoranu Mihajlović na njene reči da će ti radovi početi u narednih nekoliko meseci. 

LSV

Stanovnici Laćarka nekoliko godina rizikuju svoju bezbednost i bezbednost drugih učesnika u saobraćaju, jer u Beogradu i nadležnim ministarstvima niko nema vremena, niti ga interesuje da rekonstruiše pet kilometara državnog puta koji prolazi kroz ovo mesto. 

Poslanici LSV su u nekoliko navrata o tom putu postavljali pitanja, poslednji put 30. jula lično ministarki Zorani Mihajlović, ali i njenim prethodnicima.

Odgovora nije bilo, sve do juče kada je ministarka boraveći u Laćarku lično izjavila da je novac obezbeđen i najavila početak radova. 

Ona je tada primetila i da su „ovih pet kilometara državnog puta ujedno i jedina direktna veza ovog kraja sa Republikom Srpskom”, što je očito drugi presudan detalj.

Dakle, da nije blizu predizborna kampanja i da nije slučajno primetila da je reč o putu koji je direktna veza sa Republikom Srpskom, stanovnici ovog dela Srema bi i dalje rizikovali svoje živote i živote putnika namernika, gubili zube i amortizere na rupetinama. Džabe uredno plaćanje poreza i svi apeli.

Ligašice i ligaši u Sremskoj Mitrovici će pažljivo pratiti, da li će, kada i kojom dinamikom biti konačno rekonstruisan ovaj putni pravac i podsećati ministarku na njeno obećanje. Takođe, pažljivo ćemo pratiti da li i šta radi i preduzima na drugim putnim pravcima u Sremu.

Jer, ne mogu svi putevi da vode u Republiku Srpsku. Neki putevi vode, recimo, od Mitrovice kroz Laćarak do Martinaca, Kuzmina i Šida. 

Budući da u Vojvodini niz putnih pravaca ne vodi u Republiku Srpsku, po toj logici mnogi od njih ne bi nikada bili rekonstruisani, naročito u periodu između izbornih kampanja. Zato je potrebno da se Vojvodini prebace i nadležnosti i novac za njihovo sprovođenje, pa da o tim putevima sami brinu. 

Gradski odbor 
Lige socijaldemokrata 
Sremska Mitrovica



Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook