LSV u Bečeju pretekla SPS i LDP

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 20. 03. 2014. | Komentara: 0

LSV u Bečeju pretekla SPS i LDP

BEČEJ – Predsednik Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej Ferenc Tot izjavio je danas da je građanska lista okupljena oko LSV na nedeljnim izborima postigla treće mesto u ovoj opštini sa osvojenih 6,7 odsto glasova, odmah posle Srpske napredne stranke i Saveza vojvođanskih Mađara.

LSV

Kako je dodao, iza Lige je ostala Socijalistička partija Srbije  dok ostale stranke i/ili koalicije, kao ni u Republici, tako ni u Bečeju nisu dobile poverenje od najmanje pet posto građana izašlih na glasanje.

- Sa postignutim rezultatom se nalazimo ispred Liberalno demokratske partije koja je u bečejskoj vladajućoj koaliciji sa osam odbornika, a koja je u nedelju osvojila 3,67 procenata, i Demokratske stranke koja je parlamentarna u našoj opštini sa 11 odbornika, a koja je osvojila 3,83 posto glasova – naglašava Tot.

On podseća da LSV u Bečeju postoji još od osnivanja i da je od tada, u više navrata, participirala u vlasti.

- Međutim, budući da na izborima 2012. nije dobila priliku da učestvuje u radu opštinskog parlamenta, u izbornu trku je ušla kao van parlamentarna stranka, te je ovaj uspeh, koji je LSV postigla u Bečeju utoliko veći - istakao je Ferenc Tot i izrazio zahvalnost građankama i građanima opštine Bečej koji su pokazali da cene istrajnost i principijelnost Lige.

(BILSV, 20.03.2014)



Odbori LSV | Ponedeljak, 28. 11. 2011. | Komentara: 0

Prevazići političke razlike zarad trudnica

MUŽLJA – Trudnoća, njeno održavanje  i period posle porođaja ne mogu biti tretirani kao bolest, pa se ni odsustvo žene sa posla zbog toga ne može tretirati kao bolovanje, ocenio je juče potpredsednik GrO Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Tibor Vaš.
Odbori LSV | Petak, 25. 11. 2011. | Komentara: 0

Nasilje nad decom je kažnjivo

ZRENJANIN - Savet za socijalnu politiku Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin je sinoć u sali Gradske narodne biblioteke “Žarko Zrenjanin” organizovao tribinu o Prednacrtu novog Građanskog zakonika pod nazivom “Biti ili ne biti dete”.
Odbori LSV | Četvrtak, 24. 11. 2011. | Komentara: 0

Počinje rešavanje problema u Peščari

SUBOTICA – U Mesnoj zajednici „Peščara“ oko 40 odsto stanovništva nema vodovod, 60 odsto kanalizaciju, a od 70 ulica svega 18 je asfaltirano. Na prošlonedeljnoj sednici lokalnog parlamenta usvojen je Generalni plan regulacije koji nudi rešenja za komunalne probleme.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook