LSV u Kovačici izlazi sama na izbore

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 01. 2016. | Komentara: 0

LSV u Kovačici izlazi sama na izbore

KOVAČICA – Šef Izbornog štaba Lige socijaldemokrata Vojvodine u Kovačici Jan Gages izjavio je danas da nije tačno da je LSV nudila saradnju LDP-u na lokalnom nivou, kako je to naveo bivši predsednik Opštinskog odbora LDP Kovačica a sada član SNS Lazar Ružić. 

LSV

Kako je Gages naveo u izjavi za novinare, LSV je još pre godinu dana donela odluku da na lokalne izbore u Kovačici izlazi samostalno jer je sigurna u svoj dobar rezultat na lokalu. On je ocenio i da se Ružić, zadužen za fendovanje imovine građana u korist preduzeća „Brantner“, pridružio najsvežijim članovima SNS Janu Paulu i Janu Husariku i da je tim činom pokazao da mu moral i politička doslednost nisu jača strana. 

- Lazar Ružić je svojim prelazkom iz LDP u SNS najgrublje izneverio poverenje građana koji su glasali za njega. Da je Ružić svojim biračima prilikom prošlih lokalnih izbora rekao da će preći u stranku svog sadašnjeg šefa, a bivšeg velikog radikala Zorana Savanova, verovatno ne bi dobio nijedan glas na izborima. Očigledno je da se ovde uopšte ne radi o tome kako Lazar Ružić navodi – prelasku u SNS zbog borbe protiv korupcije, već sasvim suprotno – istakao je Jan Gages.

Prema njegovim rečima, misteriju je razrešio Pokrajinski odbor LDP koji je, između ostalog, naveo „...ako je prelazak u SNS danas cena spasavanja nečijeg sina, što se nas tiče, taj može da pređe i u Al Kaidu...". 

- Ako su ovi navodi tačni, Liga socijaldemokrata Vojvodine pita o kakvoj mi to onda borbi protiv korupcije govorimo, ako članstvo u SNS može da oslobodi krivične odgovornosti lice koje je pravosnažno osuđeno i nalazi se u zatvoru? Ljudi iz drugih partija su dokazali koliko su verni građanima opštine Kovačica a posebno onima koji su za njih glasali, sjativši se svi što pre, u interesnu organizaciju SNS. LSV se već 26 godina dosledno bori za interese građana opštine Kovačica. Svoju politiku nikada nismo menjali, nikada nismo posustali, i nikada nećemo da posustanemo jer živimo ovde – zaključio je Jan Gages.
 
(BILSV, 25.01.2016)



Odbori LSV | Utorak, 08. 11. 2011. | Komentara: 0

U Bačkoj Topoli obeležavanje Dana borbe protiv fašizma

BAČKA TOPOLA - „Fašizam ovde neće proći" moto je tribine kojom će LSV u Bačkoj Topoli u sredu 9. novembra obeležiti Međunarodni dan borbe protiv fašizma, ksenofobije i antisemitizma - najavili su na današnjoj konferenciji za novinare predsednik Opštinske organizacije LSV Bačka Topola Karolj Vekonj i šef Izbornog štaba Opštinskog odbora LSV Bačka Topola Dejan Keresteš.
Odbori LSV | Utorak, 08. 11. 2011. | Komentara: 0

Škola i dalje bez fiskulturne sale

BAČKA PALANKA - Predsednik Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bačka Palanka Vladimir Trkulja skrenuo je danas pažnju javnosti na nesposobnost ove, ali i prethodnih, opštinske vlasti u tom mestu. On je u saopštenju za javnost, kao jedan od problema izdvojio činjenicu da Osnovna škola u centru Bačke Palanke, koja postoji više od 100 godina, nema fiskulturnu salu.
Odbori LSV | Utorak, 08. 11. 2011. | Komentara: 0

Svim trudnicama 100 odsto naknade

ZRENJANIN - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina poziva sve odbornike da podrže i priključe se našoj inicijativi da trudnicama zrenjaninske opštine od 1. januara 2012. godine, iz gradskog budžeta bude isplaćivana razlika između iznosa zarade iz sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja,



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook