LSV - VOJVOĐANI Novi Sad: Zdravlje i bezbednost učenika moraju biti prioritet!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 05. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad: Zdravlje i bezbednost učenika moraju biti prioritet!

Novi Sad, 5. septembar 2024 – Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad izražava duboku zabrinutost zbog aktuelnih problema s kojima se suočavaju učenici i nastavnici u školama širom Srbije, a koje je preneo i N1 u svom tekstu od 4. septembra 2024. godine. Visoke temperature, koje ovih dana prelaze 35 stepeni, stvaraju neizdržive uslove za rad i učenje, posebno u školama koje nisu opremljene klima uređajima.

LSV

Podsećamo da su zdravlje i bezbednost dece, kao i uslovi rada prosvetnih radnika, od izuzetne važnosti za razvoj našeg društva. Zbog toga smatramo da je neophodno da Ministarstvo prosvete, kao i lokalne samouprave, preduzmu hitne mere kako bi se obezbedili adekvatni uslovi u svim školama. Odluka da se početak školske godine u Hrvatskoj odloži za nedelju dana zbog visokih temperatura pokazuje odgovornost prema zdravlju učenika i nastavnika. Nažalost, Srbija je propustila ovu priliku.

Takođe, postavlja se pitanje zašto nije razmotrena mogućnost prelaska na onlajn nastavu u prvim danima školske godine kako bi se izbegli rizici po zdravlje učenika. Tokom pandemije COVID-19 pokazali smo da je prelazak na onlajn nastavu moguć i efikasan, te ne vidimo razlog zašto ova praksa nije primenjena u vanrednim okolnostima poput trenutnih visokih temperatura.

Pozivamo nadležne organe da hitno reaguju u cilju obezbeđivanja trajnih rešenja za problem visokih temperatura u školama, bilo kroz instalaciju klima uređaja ili druge adekvatne mere. Nema opravdanja za ignorisanje zdravstvenih i bezbednosnih rizika kojima su deca i nastavnici izloženi.

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad nastaviće da se zalaže za sistemska rešenja koja će osigurati kvalitetne i bezbedne uslove obrazovanja za svu decu u Srbiji.

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI
Novi Sad



Odbori LSV | Sreda, 20. 04. 2011. | Komentara: 0

Jovanović obišao prostorije buduće policijske ispostave

NOVI SAD - Uprava Apoteke Novi Sad danas je završila iseljenje iz prostorija u Ulici Stevana Hladnog 1 kod Satelitske pijace, koji će se ove godine adaptirati za novu policijsku ispostavu u ovom delu grada. Poslednjem danu iseljenja uprave Apoteke Novi Sad prisustvovali su predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i direktor Apoteke Dušan Milošević, a predsednik novosadskog palramenta je istakao da su sada stvoreni uslovi da policija počne sa useljenjem u prazan prostor.
Odbori LSV | Utorak, 19. 04. 2011. | Komentara: 0

Za razvoj sporta u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Na današnjoj konferenciji za novinare Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin, temа je bilа trаnsformаcijа Sportskog sаvezа Zrenjanina (SSGZ) i njegove nove progrаmske аktivnosti, u sklаdu s promenаmа u sistemu funkcionisаnjа sportа u gradu, kao i predlozi za unapređenje rada u ovoj oblasti.
Odbori LSV | Ponedeljak, 18. 04. 2011. | Komentara: 0

Tribina o zdravlju u Beočinu

BEOČIN - Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Beočin organizovao je nedavno u tom mestu tribinu povodom Svetskog dana zdravlja. Predavanje na temu "Preventiva i dijagnostika bolesti" održala je dr Živka Zubanov specijalista radiolog Vojne bolnice.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook