LSV - VOJVOĐANI Novi Sad: Zdravlje i bezbednost učenika moraju biti prioritet!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 05. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad: Zdravlje i bezbednost učenika moraju biti prioritet!

Novi Sad, 5. septembar 2024 – Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad izražava duboku zabrinutost zbog aktuelnih problema s kojima se suočavaju učenici i nastavnici u školama širom Srbije, a koje je preneo i N1 u svom tekstu od 4. septembra 2024. godine. Visoke temperature, koje ovih dana prelaze 35 stepeni, stvaraju neizdržive uslove za rad i učenje, posebno u školama koje nisu opremljene klima uređajima.

LSV

Podsećamo da su zdravlje i bezbednost dece, kao i uslovi rada prosvetnih radnika, od izuzetne važnosti za razvoj našeg društva. Zbog toga smatramo da je neophodno da Ministarstvo prosvete, kao i lokalne samouprave, preduzmu hitne mere kako bi se obezbedili adekvatni uslovi u svim školama. Odluka da se početak školske godine u Hrvatskoj odloži za nedelju dana zbog visokih temperatura pokazuje odgovornost prema zdravlju učenika i nastavnika. Nažalost, Srbija je propustila ovu priliku.

Takođe, postavlja se pitanje zašto nije razmotrena mogućnost prelaska na onlajn nastavu u prvim danima školske godine kako bi se izbegli rizici po zdravlje učenika. Tokom pandemije COVID-19 pokazali smo da je prelazak na onlajn nastavu moguć i efikasan, te ne vidimo razlog zašto ova praksa nije primenjena u vanrednim okolnostima poput trenutnih visokih temperatura.

Pozivamo nadležne organe da hitno reaguju u cilju obezbeđivanja trajnih rešenja za problem visokih temperatura u školama, bilo kroz instalaciju klima uređaja ili druge adekvatne mere. Nema opravdanja za ignorisanje zdravstvenih i bezbednosnih rizika kojima su deca i nastavnici izloženi.

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad nastaviće da se zalaže za sistemska rešenja koja će osigurati kvalitetne i bezbedne uslove obrazovanja za svu decu u Srbiji.

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI
Novi Sad



Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 03. 2011. | Komentara: 0

Marton: Zrenjanin je kuća više od dvadeset nacija

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton pozvao je danas građane i građanke Zrenjanina, povodom Svetskog dana borbe protiv rasizma, da poštuju bogatstvo različitosti i podsetio da je multikulturalnost jedno od osnovnih obeležja grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Sreda, 09. 03. 2011. | Komentara: 0

Privrednici uslovljavaju rađanje

KIKINDA - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da se zaustavi praksa diskriminacije žena prilikom zapošljavanja. Od mladih žena poslodavci zahtevaju da potpišu papir kojim se obavezuju da neće rađati, istakla je Đurđina Jerinkić, predsednica FŽ GrO LSV Kikinda. Ona je na konferenciji za novinare istakla da je nedopustivo da se takvo postupanje prema ženama ne kažnjava, i to u društvu gde već godinama natalitet opada.
Odbori LSV | Sreda, 09. 03. 2011. | Komentara: 0

Apoteka oslobođa prostor za policiju

NOVI SAD - Selidba uprave Apoteke Novi Sad iz prostora gde treba da se otvori nova policijska ispostava kod Satelitske pijace treba da počne sledeće nedelje, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare u gradskom parlamentu predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook