LSV - VOJVOĐANI: Ogorčeni smo zbog varvarskog napada na grad Lavov u Ukrajini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 05. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI: Ogorčeni smo zbog varvarskog napada na grad Lavov u Ukrajini

Novi Sad, 5. septembar 2024 – Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI, kao i njen Gradski odbor Novi Sad, izražavaju duboko žaljenje povodom bombardovanja Lavova, prijateljskog grada Novog Sada, od strane ruskog agresora i izjavljuju saučešće porodicama i prijateljima svih nastradalih.

LSV

Novi Sad dobro zna kako izgleda kada bezumna sila napada i ruši te. 

Ovim putem LSV – VOJVOĐANI nude podršku prijateljskom Lavovu i svim njegovim građankama i građanima na putu oporavka. Takođe, pozivamo gradonačelnika Lavova Andrija Sadovjia (Andriy Sadovyi) da javno saopšti koja vrsta pomoći im je sada potrebna, kako bismo im i na taj način olakšali situaciju u kojoj su se našli, ne samo kao vid solidarnosti nego i u vidu iskrene podrške u borbi za njihov ponosni i slobodarski grad.

Pozivamo i gradonačelnika Novog Sada, kao i sve zvaničnike, ali i građanke i građane našeg grada da se ujedinimo oko pomoći Lavovu i zajedno osudimo ovaj napad na isti.

Слава Украïнi!
Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI
Novi Sad




Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Svi da odgovaraju za svoja nedela

BAČKA TOPOLA - Konferencija za novinare povodom kampanje "Podvuci liniju" organizovana je danas i u Bačkoj Topoli. Predsednik OO LSV Bačka Topola Karolj Vekonj tom prilikom je dao dvojezičnu izjavu - za medije na srpskom i mađarskom jeziku, u kojoj je pojasnio ciljeve ove kampanje.
Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Lustracija nije lov na veštice

VRŠAC - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac organizovao je povodom kampanje "Podvuci liniju" konferenciju za novinare, kako bi upoznao javnost sa njenim ciljevima. Predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin istakao je tom prilikom da će Liga predložiti izmene i dopune Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava ili Zakona o lustraciji, kako je poznatiji u javnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook