LSV-Vojvođani: Vršačka regija infrastrukturno zapostavljena. Ispravićemo tu nepravdu!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 25. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Vršačka regija infrastrukturno zapostavljena. Ispravićemo tu nepravdu!

Vršac, 25. oktobar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da građanke i građani Vršca, kao integralni deo Vojvodine i Srbije, zaslužuju jednak tretman u svakom pogledu, uključujući i infrastrukturu. Vojvodina je kroz istoriju bila važan deo Srbije, sa svojim specifičnostima, tradicijama i kulturom, i njeni građani su uvek dali svoj doprinos razvoju države.

LSV

Dok u raznim delovima Srbije svedočimo otvaranju novih fabrika, autoputeva i drugih infrastrukturnih objekata, Vojvodini se često ne pridaje isti značaj. Čupanje pruga i ukidanje železničkog saobraćaja u Vršcu, a i u ostalim delovima Vojvodine, ne samo da smanjuje mogućnost za ekonomski razvoj i povezanost sa ostalim delovima zemlje, već šalje i poruku da su građani Vojvodine građani drugog reda.

Vršac, kao jedan od ključnih gradova Vojvodine (grad na samoj granici sa Rumunijom, EU), zaslužuje da bude povezan sa ostatkom zemlje putem železničkog saobraćaja. Ovo nije samo pitanje transporta, već i simbol jednakosti, pravičnosti i uzajamnog poštovanja.

Pozivamo nadležne organe da prepoznaju važnost železničkog saobraćaja za građanke i građane Vršca i da preduzmu korake kako bi se ova nepravda ispravila. Svi građani Srbije zaslužuju jednake prilike, bez obzira na to iz kog dela zemlje dolaze.

Marija Miljkov
Predsednica Gradskog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine- VOJVOĐANI
Vršac




Odbori LSV | Sreda, 07. 06. 2023. | Komentara: 0

Mrnuštik: Nedopustiva ležernost odgovornih za bezbednost u Novom Sadu

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI Maja Mrnuštik rekla je za 021.rs da je izostala bilo kakva reakcija gradonačelnika, Skupštine grada i novosadske policije na brojne, gotovo svakodnevne slučajeve dojava bombi u školama, te da bi njihovo bilo kakvo javno oglašavanje bilo očekivano zbog funkcije na kojoj su.
Odbori LSV | Utorak, 06. 06. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Uslov za razvoj Zrenjanina je odlazak nesposobne vlasti na čelu sa Salapurom

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI podseća bahatog i nesposobnog zrenjaninskog gradonačelnika Simu Salapuru da se danas navršavaju 254 godine od kada je naš grad carskom poveljom, dobio status Slobodnog carskog trgovišta, svoj prvi Senat i prvi gradski sud. 
Odbori LSV | Petak, 02. 06. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Pastor i Bakić da zabrane nastup šovinističkog pevača u Novom Žedniku

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI u Subotici zahteva da se zabrani koncert Baje Malog Knindže, pevača čiji je repertoar prepun pesama koje raspiruju etničku i versku mržnju, zakazan za 4. jun u Novom Žedniku kod Subotice.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook