LSV: Ko je odgovoran za pomor ribe u Staroj Tisi?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 07. 07. 2022. | Komentara: 0

LSV: Ko je odgovoran za pomor ribe u Staroj Tisi?

Novi Sad, 07. jul 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od Dejana Jovanova, direktora Javne ustanove „Rezervati prirode Zrenjanina“, da javnosti odgovori na sva pitanja vezana za pomor ribe u zaštićenom području „Ritova donjeg Potisja“.

LSV

Građani su prethodnih dana preko društvenih mreža saznali za pomor više tona autohtone ribe na lokalitetu Stara Tisa. Da li se ova katastrofa mogla sprečiti? Da li su nadležni sproveli sve potrebne mere zaštite? Hoće li neko snositi odgovornost?

Po sredi je, očito, nemar, javašluk i nestručnost u „Rezervatima prirode Zrenjanina“.

Da tragedija bude veća, u osnivačkom aktu ove javne ustanove stoji da su „Rezervati prirode Zrenjanina“ ustanova koja se bavi zaštitom prirode i ribljeg fonda. Potpuno je jasno da izostaju i zaštita prirode i zaštita ribljeg fonda.

Direktor Dejan Jovanov hitno mora da saopšti javnosti šta je uzrokovalo ovu katastrofu, ko je odgovoran za nju i ko će snositi odgovornost.

Oseća li i sam direktor Jovanov moralnu obavezu da mandat direktora „Rezervata prirode Zrenjanina“ vrati osnivaču, odnosno odbornicima Skupštine grada Zrenjanina?
Javnost čeka odgovore!


Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Zrenjanin




Odbori LSV | Petak, 15. 07. 2011. | Komentara: 0

Temerinski ligaši podneli krivične prijave zbog malverzacija

NOVI SAD - Opštinski odbor LSV Temerin podneo je krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, protiv odgovornih u mesnim zajednicama i lokanoj samoupravi u tom mestu zbog sumnje da je bilo zloupotrebe službenog položaja i malverzacija sa mesnim samodoprinosom " izavio je na današnjoj konferenciji za novinare predsednik OO LSV Temerin Robert Karan.
Odbori LSV | Subota, 09. 07. 2011. | Komentara: 0

Zrenjaninski LSV zatražio vraćanje imovine i para gradu

ZRENJANIN - Rođendansku nedelju Lige socijaldemokrata Vojvodine, zrenjaninske aktivistkinje i aktivisti LSV započeli su akcijom "Vratimo imovinu i pare gradu", tokom koje su sa sugrađankama i sugrađanima na nekoliko lokacija, razgovarali o značaju što hitnijeg donošenja zakonske regulative kojom će lokalnim samoupravama biti vraćeno ono što im je devedesetih godina oduzeto.
Odbori LSV | Subota, 09. 07. 2011. | Komentara: 0

Kikindski ligaši očistili deo grada

KIKINDA - U Kikindi je danas, i pored visoke dnevne temperature, održana još jedna u nizu akcija čišćenja grada u organizaciji Gradskog odbora LSV Kikinda. Današnja akcija pod nazivom "Vratimo osmeh gradu" održana je na teritoriji dela grada koji se naziva Baranda, a inicijativu su pokrenuli stanovnici Barande koji su se žalili na veoma loše stanje ovog dela grada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook