LSV: Ko je odgovoran za pomor ribe u Staroj Tisi?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 07. 07. 2022. | Komentara: 0

LSV: Ko je odgovoran za pomor ribe u Staroj Tisi?

Novi Sad, 07. jul 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od Dejana Jovanova, direktora Javne ustanove „Rezervati prirode Zrenjanina“, da javnosti odgovori na sva pitanja vezana za pomor ribe u zaštićenom području „Ritova donjeg Potisja“.

LSV

Građani su prethodnih dana preko društvenih mreža saznali za pomor više tona autohtone ribe na lokalitetu Stara Tisa. Da li se ova katastrofa mogla sprečiti? Da li su nadležni sproveli sve potrebne mere zaštite? Hoće li neko snositi odgovornost?

Po sredi je, očito, nemar, javašluk i nestručnost u „Rezervatima prirode Zrenjanina“.

Da tragedija bude veća, u osnivačkom aktu ove javne ustanove stoji da su „Rezervati prirode Zrenjanina“ ustanova koja se bavi zaštitom prirode i ribljeg fonda. Potpuno je jasno da izostaju i zaštita prirode i zaštita ribljeg fonda.

Direktor Dejan Jovanov hitno mora da saopšti javnosti šta je uzrokovalo ovu katastrofu, ko je odgovoran za nju i ko će snositi odgovornost.

Oseća li i sam direktor Jovanov moralnu obavezu da mandat direktora „Rezervata prirode Zrenjanina“ vrati osnivaču, odnosno odbornicima Skupštine grada Zrenjanina?
Javnost čeka odgovore!


Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Zrenjanin




Odbori LSV | Sreda, 20. 04. 2011. | Komentara: 0

Jovanović obišao prostorije buduće policijske ispostave

NOVI SAD - Uprava Apoteke Novi Sad danas je završila iseljenje iz prostorija u Ulici Stevana Hladnog 1 kod Satelitske pijace, koji će se ove godine adaptirati za novu policijsku ispostavu u ovom delu grada. Poslednjem danu iseljenja uprave Apoteke Novi Sad prisustvovali su predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i direktor Apoteke Dušan Milošević, a predsednik novosadskog palramenta je istakao da su sada stvoreni uslovi da policija počne sa useljenjem u prazan prostor.
Odbori LSV | Utorak, 19. 04. 2011. | Komentara: 0

Za razvoj sporta u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Na današnjoj konferenciji za novinare Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin, temа je bilа trаnsformаcijа Sportskog sаvezа Zrenjanina (SSGZ) i njegove nove progrаmske аktivnosti, u sklаdu s promenаmа u sistemu funkcionisаnjа sportа u gradu, kao i predlozi za unapređenje rada u ovoj oblasti.
Odbori LSV | Ponedeljak, 18. 04. 2011. | Komentara: 0

Tribina o zdravlju u Beočinu

BEOČIN - Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Beočin organizovao je nedavno u tom mestu tribinu povodom Svetskog dana zdravlja. Predavanje na temu "Preventiva i dijagnostika bolesti" održala je dr Živka Zubanov specijalista radiolog Vojne bolnice.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook