LSV: Topli obrok i regres da ne ulaze u minimalac

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 08. 05. 2023. | Komentara: 0

LSV: Topli obrok i regres da ne ulaze u minimalac

ZRENJANIN – Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Bojana Begović istakla je da su zrenjaninski radnici u nezavidnom položaju i da se suočavaju sa brojnim problemima od kojih je osnovni mala plata.

LSV

- Plate moraju da isprate realnost u kojoj su troškovi života sve veći, osnovne životne namirnice svakim danom sve skuplje. Jako je važno da topli obrok i regres ne ulaze u minimalac, kao i da se uvede univerzalno zdravstveno i penzijsko osiguranje - smatra Begović.

Na pitanje sa čime se suočavaju zrenjaninski radnici, kaže da je to veliki broj problema, pre svega male plate.

- Prosečna plata Zrenjaninaca manja je i od republičkog i od pokrajinskog proseka. Zrenjaninci imaju oko 30.000 dinara manju prosečnu zaradu od Beograđana. Oni se suočavaju sa nesigurnim poslom, ali nažalost neretko i veoma lošim uslovima na radu – kazala je Begović u izjavi za „Danas“.

(SzILSV, 08.05.2023)




Odbori LSV | Utorak, 06. 03. 2012. | Komentara: 0

Oformiti Agenciju za energetsku efikasnost

ZRENJANIN - Potpredsednik Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu Vladimir Tešić, podsetio je na današnjoj konferenciji za novinare na Liginu inicijativu da se u Zrenjaninu oformi gradska Agencija za energetsku efikasnost, ocenjujući da bi na taj način bile ostvarene značajne uštede energije i novca građanki i građana. 
Odbori LSV | Četvrtak, 01. 03. 2012. | Komentara: 0

Zastava Vojvodine na zgradi mesne zajednice u Jabuci

JABUKA – Na zgradi mesne zajednice Jabuka od juče je istaknuta zastava Vojvodine.
Odbori LSV | Četvrtak, 01. 03. 2012. | Komentara: 0

Stručni saveti za poljoprivrednike

BANATSKO NOVO SELO/JABUKA – Liga socijaldemokrata Vojvodine nastavila je predstavljanje svoje agrarne politike, a na tribinama na kojima su govorili stručnjaci iz oblasti poljoprivrede, stočarstva i turizma, zainteresovani poljoprivrednici su mogli da čuju savete o tome kako i na koji način da plasiraju svoje proizvode na tržište, metode zaštite i očuvanja proizvoda, kao i mogućnost da upravo ti proizvodi budu osnov dovođenja stranih turista na ove prostore.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook