LSV: Ustavna žalba protiv Salapure, Domjeskova i Sakalaša

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 26. 05. 2023. | Komentara: 0

LSV: Ustavna žalba protiv Salapure, Domjeskova i Sakalaša

Zrenjanin, 26. maj 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine podneće Ustavnom sudu Srbije Ustavnu žalbu protiv gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure, načelnika Gradske uprave grada Zrenjanina Nenada Domjeskova i pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žolta Sakalaša zbog kršenja Ustava, i to u delu koji reguliše nadležnosti Autonomne Pokrajine Vojvodine po pitanju upotrebe i načina isticanja pokrajinskih simbola.

LSV

Podsećamo da se, i pored brojnih zahteva, zastava Autonomne Pokrajine Vojvodine i dalje ne vijori na zgradi Skupštine grada Zrenjanina, što predstavlja drastično kršenje Ustava, zakona o nadležnostima AP Vojvodine, kao i Pokrajinske skupštinske odluke o izgledu i korištenju simbola i tradicionalnih simbola Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Salapura, Domjeskov i Sakalaš svesno krše Ustav, Zakon i Pokrajinsku skupštinsku odluku, ali i učestvuju u podmuklom negiranju autonomije Vojvodine i vojvođanskog identititeta i zbog toga moraju da snose posledice!

Odbornička grupa 
Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani
u Skupštini grada Zrenjanina




Odbori LSV | Sreda, 14. 12. 2011. | Komentara: 1

Više pažnje usmeriti na kulturu

ZRENJANIN – Zbog restriktivnog budžeta, budžetske ustanove kulture teško ostvaruju sve planove i ideje, ali bez obzira na to, i dalje se realizuju kvalitetni programski sadržaji, istakla je  na konferenciji za novinare Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine članica tog odbora i direktorka Kulturnog centra Zrenjanina Ankica Dostanić.
Odbori LSV | Ponedeljak, 12. 12. 2011. | Komentara: 0

U Novom Orahovu izglasan novi samodoprinos

BAČKA TOPOLA – U Novom Orahovu je u subotu 10. decembra završen referendum radi izjašnjavanja građana za uvođenje samodoprinosa za područje Mesne zajednice Novo Orahovo od 1. januara 2012. godine do 31. decembra 2021. godine.
Odbori LSV | Ponedeljak, 12. 12. 2011. | Komentara: 0

Edukacijom protiv nasilja

ZRENJANIN – Povodom Svetskog dana ljudskih prava, koji se obeležava 10. decembra, Aleksandar Marton, predsednik Skupštine grada Zrenjanina ugostio je danas Alisu Kockar iz zrenjaninske kancelarije Omladinske grupe Helsinškog odbora za ljudska prava.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook