LSV: Ustavna žalba protiv Salapure, Domjeskova i Sakalaša

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 26. 05. 2023. | Komentara: 0

LSV: Ustavna žalba protiv Salapure, Domjeskova i Sakalaša

Zrenjanin, 26. maj 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine podneće Ustavnom sudu Srbije Ustavnu žalbu protiv gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure, načelnika Gradske uprave grada Zrenjanina Nenada Domjeskova i pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žolta Sakalaša zbog kršenja Ustava, i to u delu koji reguliše nadležnosti Autonomne Pokrajine Vojvodine po pitanju upotrebe i načina isticanja pokrajinskih simbola.

LSV

Podsećamo da se, i pored brojnih zahteva, zastava Autonomne Pokrajine Vojvodine i dalje ne vijori na zgradi Skupštine grada Zrenjanina, što predstavlja drastično kršenje Ustava, zakona o nadležnostima AP Vojvodine, kao i Pokrajinske skupštinske odluke o izgledu i korištenju simbola i tradicionalnih simbola Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Salapura, Domjeskov i Sakalaš svesno krše Ustav, Zakon i Pokrajinsku skupštinsku odluku, ali i učestvuju u podmuklom negiranju autonomije Vojvodine i vojvođanskog identititeta i zbog toga moraju da snose posledice!

Odbornička grupa 
Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani
u Skupštini grada Zrenjanina




Odbori LSV | Utorak, 03. 03. 2020. | Komentara: 0

Nedomaćinsko vođenje grada košta sve Zrenjanince

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje nedomaćinsko vođenje grada od strane bahatih predstavnika lokalne vlasti u Zrenjaninu.

Odbori LSV | Nedelja, 01. 03. 2020. | Komentara: 0

Novoselci da odbrane OŠ Šamu Mihalj od bahatosti vodećih ljudi bečejskog SVM-a!

Tokom prošle godine lokalna samouprava je predložila da izradi novu mrežu škola opštine Bečej, predlog radne grupe je prvobitno bio da se OŠ „Petefi Šandor“ zatvori zbog nedovoljnog broja dece, a da podsetimo, u trenutku kada se ovo dešavalo škola je imala oko 200 učenika, dok su ostale škole imale duplo više, a neke i tri puta više. 
Odbori LSV | Subota, 29. 02. 2020. | Komentara: 0

Cena godišnjih đačkih karata biće prepolovljena, a pojeftiniće i prevoz iz prigradskih naselja

Skupština grada Novog Sada usvojila je danas Odluku o novim zonama u gradskom prevozu kojom pojeftinjuje gradski prevoz u prigradskim naseljima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook