Malo muškaraca na porodiljskom odsustvu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 04. 11. 2011. | Komentara: 0

Malo muškaraca na porodiljskom odsustvu

ZRENJANIN - Dominantan kulturni obrazac, koji je tradicionalistički i anahron, veća primanja muškaraca od žena i loša informisanost muškaraca o pravima koja imaju kao očevi, glavni su razlozi što ima zanemarljiv broj muškaraca na porodiljskom odsustvu - izjavio je danas predsednik Odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Predrag Perkić.

Predrag Perkic

On je ocenio da socijalni kontekst, koji je za većinu građanki i građana Srbije frustrirajući, praktično primorava na povećanu integraciju unutar porodice, gde je uloga majke dominirajuća.

- Sa druge strane, i ovo pravo, kao i većina drugih koje nam propisuje država Srbija su doneti kao mrtvo slovo na papiru, jer njihovo dosledno sprovođenje zavisi, kako od socijalnog konteksta, tako i od informisanosti građana o njima, što je, na žalost, u ovoj sredini na veoma lošem nivou - rekao je on. Perkić je kazao i da je Liga socijaldemokrata Vojvodine svoja nastojanja usmerila i ka jednakoj odgovornosti muškaraca i žena u porodičnom životu, planiranju porodice i vaspitanju dece.

- Samtramo da je to bitan preduslov za pozitivan demografski razvoj, koji direktno utiče na razvoj društva u celini - izjavio je Predrag Perkić.

(BILSV, 04.11.2011.)



Odbori LSV | Utorak, 15. 10. 2024. | Komentara: 0

Za sve potrebe građanina Zrenjanina dnevno odlazi iznos jedne čokolade

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI su na trećoj sednici Skupštine grada Zrenjanina glasali protiv rebalansa budžeta za 2024. godinu i istakli da nesposobna i bahata vlast ne može ništa dobro da uradi za Zrenjanin, posebno u situaciji stroge centralizacije Srbije, koja uzima novac lokalnim samoupravama i sliva ga u budžet Srbije.
Odbori LSV | Četvrtak, 03. 10. 2024. | Komentara: 0

Građani ne traže (samo) izvinjenje Elektrodistribucije, nego (i) utvrđivanje odgovornosti krivaca

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje rukovodstvu Elektrodistribucije da građani Vojvodine ne traže samo njihovo izvinjenje zbog skandala u vezi očitavanja brojila za električnu energiju, nego i odgovornost svih onih koji su doveli do ove situacije.
Odbori LSV | Sreda, 02. 10. 2024. | Komentara: 0

Vrščani su uvek bili protiv mržnje, netolerancije i fašizma

Povodom 80 godina od oslobođenja Vršca od fašizma, sa ponosom se sećamo hrabrosti i žrtava onih koji su položili svoje živote za slobodu. Naši preci su pokazali neustrašivost, ujedinjeni u borbi protiv zla koje je pretilo da uništi sve ono što je svetlo i plemenito u ljudima.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook