Marton traži formiranje Saveta za razvoj Zrenjanina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 21. 08. 2013. | Komentara: 0

Marton traži formiranje Saveta za razvoj Zrenjanina

ZRENJANIN - Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Aleksandar Marton uputio je inicijativu gradonačelniku Zrenjanina Ivanu Bošnjaku kojom je zatražio formiranje Saveta za razvoj Zrenjanina.

LSV

- Teška ekonomska situacija u zemlji, veliki broj nezaposlenih, preduzeća u stečaju i hronično loše punjenje budžeta Zrenjanina razlog su za reakciju. Zrenjaninu moramo pomoći! - naveo je Marton u inicijativi.

On ističe da nikakve partijske razlike ne mogu sprečiti taj posao, jer interes Zrenjanina mora biti na prvom mestu, te je potrebno načiniti korake u pravcu ekonomskog jačanja zrenjaninske lokalne samouprave i svih gradskih institucija.

Članovi Saveta bili bi gradonačelnik, predsednik Skupštine grada, predstavnici Zrenjanina u vladama Republike Srbije i AP Vojvodine (ministar, sekretar, državni sekretar, zamenik, pomoćnik), kao i poslanici u skupštinama Republike Srbije i AP Vojvodine.

- Savet za razvoj Zrenjanina za cilj bi imao stvaranje mogućnosti za brža ulaganja u Zrenjanin, kao i  uspostavljanje boljeg kontakta sa institucijama sistema Republike Srbije i Autonomne pokrajine Vojvodine - naglasio je poslanik LSV u Skupštini AP Vojvodine Aleksandar Marton.


(BILSV, 21.08.2013)



Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 
Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook