Marton: Ne iznenađuje me ništa vezano za Linglong, ali me plaši

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 16. 08. 2024. | Komentara: 0

Marton: Ne iznenađuje me ništa vezano za Linglong, ali me plaši

ZRENJANIN – Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton izjavio je da ga nije iznenadila najava kineske kompanije Linglong da će povećati proizvodnju guma, ali da ga je to uplašilo.

LSV

Podsetimo, Linglong je nedavno najavio da će uložiti dodatnih 645 miliona dolara u proširenje proizvodnje u fabrici u Banatu, da će se proširiti na skoro 88.000 kvadrata i da će proizvoditi dodatnih milion pneumatika godišnje. Javnost još uvek nije zvanično obaveštena da je proizvodnja u ovoj fabrici počela.

– Nije me iznenadilo ništa vezano za Linglong, ali uplašilo me je, kao i sve Zrenjaninke i Zrenjanince. Mi ne znamo tačno da li se u Linglongu nešto sada proizvodi, koliko guma dnevno izlazi iz te fabrike, jednostavno ništa nije transparentno – rekao je Marton za televiziju N1.

– Pozivamo gradonačelnika Zrenjanina Sima Salapuru da javnost obavesti o svim detaljima vezanim za rad Linglonga. Ćutanje mora da prestane. Zar da posle vode sada izgubimo i vazduh? Nikako to nećemo dozvoliti – dodao je odbornik LSV – VOJVOĐANI.

 (SzILSV – VOJVOĐANI, 16.08.2024)



Odbori LSV | Petak, 13. 09. 2024. | Komentara: 0

Iniciramo održavanje vanredne sednice Skupštine grada Zrenjanina povodom Linglonga

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI iniciraće održavanje vanredne sednice Skupštine grada Zrenjanina na temu rada kineske fabrike guma Linglong.
Odbori LSV | Četvrtak, 05. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad: Zdravlje i bezbednost učenika moraju biti prioritet!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad izražava duboku zabrinutost zbog aktuelnih problema s kojima se suočavaju učenici i nastavnici u školama širom Srbije, a koje je preneo i N1 u svom tekstu od 4. septembra 2024. godine. 
Odbori LSV | Četvrtak, 05. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI: Ogorčeni smo zbog varvarskog napada na grad Lavov u Ukrajini

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI, kao i njen Gradski odbor Novi Sad, izražavaju duboko žaljenje povodom bombardovanja Lavova, prijateljskog grada Novog Sada, od strane ruskog agresora i izjavljuju saučešće porodicama i prijateljima svih nastradalih.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook