Marton: Ne iznenađuje me ništa vezano za Linglong, ali me plaši

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 16. 08. 2024. | Komentara: 0

Marton: Ne iznenađuje me ništa vezano za Linglong, ali me plaši

ZRENJANIN – Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton izjavio je da ga nije iznenadila najava kineske kompanije Linglong da će povećati proizvodnju guma, ali da ga je to uplašilo.

LSV

Podsetimo, Linglong je nedavno najavio da će uložiti dodatnih 645 miliona dolara u proširenje proizvodnje u fabrici u Banatu, da će se proširiti na skoro 88.000 kvadrata i da će proizvoditi dodatnih milion pneumatika godišnje. Javnost još uvek nije zvanično obaveštena da je proizvodnja u ovoj fabrici počela.

– Nije me iznenadilo ništa vezano za Linglong, ali uplašilo me je, kao i sve Zrenjaninke i Zrenjanince. Mi ne znamo tačno da li se u Linglongu nešto sada proizvodi, koliko guma dnevno izlazi iz te fabrike, jednostavno ništa nije transparentno – rekao je Marton za televiziju N1.

– Pozivamo gradonačelnika Zrenjanina Sima Salapuru da javnost obavesti o svim detaljima vezanim za rad Linglonga. Ćutanje mora da prestane. Zar da posle vode sada izgubimo i vazduh? Nikako to nećemo dozvoliti – dodao je odbornik LSV – VOJVOĐANI.

 (SzILSV – VOJVOĐANI, 16.08.2024)



Odbori LSV | Utorak, 27. 09. 2011. | Komentara: 0

Vraćanje imovine od velikog značaja za sve građanke i građane Vojvodine

ZRENJANIN - Predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Dragan Nedeljkov na današnjoj konferencji za novinare istakao je da je Zakon o javnoj svojini koji je Narodna skupština Republike Srbije juče usvojila, od velikog značaja za sve građanke i građane. Prema njegovim rečima, pomenuti zakon nije donet na insistiranje EU.
Odbori LSV | Utorak, 20. 09. 2011. | Komentara: 0

Ligašice i ligaši prelepili plakate DSS u Bačkoj Topoli

BAČKA TOPOLA - Predizborna kampanja je očigledno u punom zamahu pošto je čitav centar Bačke Topole nedavno osvanulo prelepljeno plakatima Demokratske stranke Srbije. Plakati su izlepljeni na svim raspoloživim površinama u Bačkoj Topoli, pa je Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine u tom mestu odlučio da reaguje.
Odbori LSV | Četvrtak, 08. 09. 2011. | Komentara: 0

Ligaši u Šidu dobrovoljno dali krv

ŠID - Aktivisti Lige socijaldemokrata Vojvodine Šid iskazali su svoju humanost masovnim učešćem u gradskoj akciji "Dobrovoljno davanje krvi" Crvenog Krsta Šid. Oni su se odazvali pozivu i 8. septembra u prostorijama lokalnog Crvenog Krsta Šid dali ovu dragocenu tečnost.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook