Marton: Skupština nema snagu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 15. 05. 2015. | Komentara: 0

Marton: Skupština nema snagu

ZRENJANIN - Komentarišući 100 dana od promene na čelu Skupštine grada Zrenjanina,  potpredsednik Izvršnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton je za list Zrenjanin rekao da veruje da taj period nije dovoljno dug da se naprave velike promene na jednoj funkciji, ali da svakako nije zadovoljan načinom rada predsednice gradskog parlamenta.

LSV

– U prvih 100 dana rada nove predsedice Skupštine je bilo zakazano nekoliko vanrednih sednica i na njima je donesen niz važnih odluka bez prava odbornika da postavljaju pitanja i predlažu amandmane. Nismo zadovoljni. Mi smo predstavnici građana koji su nas izabrali. Približno sto hiljada Zrenjaninki i Zrenjaninaca ima pravo glasa, njih 59 hiljada je izašlo na izbore i mi svi njih predstavljamo. Međutim, parlament više nema snagu koju bi trebalo da ima. Skupština grada je ta koja predlaže i bira gradonačelnika, to dovoljno govori o tome koliko bi trebalo da bude jaka i važna funkcija predsednika Skupštine – zaključio je Marton.

(BILSV, 15. 05. 2015)



Odbori LSV | Petak, 20. 09. 2024. | Komentara: 0

Građani Zrenjanina plaćaju kaznu zbog burazersko-kumovskog poslovanja SNS-a i gradonačelnika Salapure

Javnost Zrenjanina juče je saznala da je Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki poništila postupak javne nabavke radova na uređenju poljoprivrednog zemljišta, koji je Grad Zrenjanin raspisao 17. jula, a čija je vrednost 82,5 miliona dinara bez PDV-a.
Odbori LSV | Utorak, 17. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI traže od gradonačelnika Zrenjanina sednicu skupštine o Linglongu

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas zahtev zrenjaninskom gradonačelniku Simi Salapuri da inicira održavanje sednice gradske skupštine o radu fabrike guma „Linglong“.
Odbori LSV | Petak, 13. 09. 2024. | Komentara: 0

Iniciramo održavanje vanredne sednice Skupštine grada Zrenjanina povodom Linglonga

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI iniciraće održavanje vanredne sednice Skupštine grada Zrenjanina na temu rada kineske fabrike guma Linglong.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook