Marton: Skupština nema snagu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 15. 05. 2015. | Komentara: 0

Marton: Skupština nema snagu

ZRENJANIN - Komentarišući 100 dana od promene na čelu Skupštine grada Zrenjanina,  potpredsednik Izvršnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton je za list Zrenjanin rekao da veruje da taj period nije dovoljno dug da se naprave velike promene na jednoj funkciji, ali da svakako nije zadovoljan načinom rada predsednice gradskog parlamenta.

LSV

– U prvih 100 dana rada nove predsedice Skupštine je bilo zakazano nekoliko vanrednih sednica i na njima je donesen niz važnih odluka bez prava odbornika da postavljaju pitanja i predlažu amandmane. Nismo zadovoljni. Mi smo predstavnici građana koji su nas izabrali. Približno sto hiljada Zrenjaninki i Zrenjaninaca ima pravo glasa, njih 59 hiljada je izašlo na izbore i mi svi njih predstavljamo. Međutim, parlament više nema snagu koju bi trebalo da ima. Skupština grada je ta koja predlaže i bira gradonačelnika, to dovoljno govori o tome koliko bi trebalo da bude jaka i važna funkcija predsednika Skupštine – zaključio je Marton.

(BILSV, 15. 05. 2015)



Odbori LSV | Utorak, 05. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina radi, a Beograd troši

ZRENJANIN - Vojvodina ima najviše udela u izvozu u državi, dok je uvoz najveći u Beogradu, što nam govori da se u Vojvodini radi, a u Beogradu troši, istakao je danas potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton.
Odbori LSV | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Preko 530 potpisa za Liginu inicijativu

BAČKA TOPOLA - Aktivisti Opštinske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Bačka Topola prikupili su do sada više od 530 potpisa podrške inicijativi LSV da trudnice u svim lokalnim samoupravama u Vojvodini tokom porodiljskog odsustva imaju pravo na punu platu, izjavila je danas predsednica Foruma žena OO LSV Bačka Topola Hajnalka Malacko Virag.
Odbori LSV | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Za pet godina četvrtina stanovnika biće starija od 65 godina

RUMA - Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine u Rumi završio je akciju prikupljanja potpisa sugrađana u akciji "Puna plata za trudnice", a prikupljeno je oko 300 potpisa, istaknuto je danas na konferenciji za novinare u ovom odboru.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook