Marton: Sramotan odnos prema spomenicima NOB-a

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 02. 10. 2013. | Komentara: 0

Marton: Sramotan odnos prema spomenicima NOB-a

ZRENJANIN - Povodom Dana oslobođenja Zrenjanina delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodina položila je venac na spomenik narodnom heroju Žarku Zrenjaninu. Poslanik u Skupštini AP Vojvodine Aleksandar Marton podsetio je ovom prilikom da je pre 69 godina, 2. oktobra 1944. godine, Zrenjanin oslobođen od  fašističke okupacije koja je trajala 42 meseca i istakao da je ovo datum kada se mora podsetiti na hiljade onih koji su dali svoje živote u borbi protiv fašističkog zla.

LSV

- Nažalost, danas, 69 godina kasnije, bledi sećanje na ovaj dan. Uspomena nestaje i Narodnooslobodilačka borba odlazi u zaborav - istakao je Marton i dodao da je sramotan odnos, ne samo Zrenjanina, već cele Srbije, prema spomenicima iz perioda NOB-a.

- Veliki broj njih je uništen ili zapušten. Potreban je ozbiljniji pristup obeležavanju naredne, sedamdesete godišnjice oslobođenja Zrenjanina. Taj dan treba da postane svojevrsni podsetnik na zla totalitarnih režima, ali i na potrebu borbe za toleranciju i poštovanje ljudskih prava - ocenio je pokrajinski poslanik LSV Aleksandar Marton.

(BILSV, 02.10.2013)



Odbori LSV | Četvrtak, 05. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad: Zdravlje i bezbednost učenika moraju biti prioritet!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad izražava duboku zabrinutost zbog aktuelnih problema s kojima se suočavaju učenici i nastavnici u školama širom Srbije, a koje je preneo i N1 u svom tekstu od 4. septembra 2024. godine. 
Odbori LSV | Četvrtak, 05. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI: Ogorčeni smo zbog varvarskog napada na grad Lavov u Ukrajini

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI, kao i njen Gradski odbor Novi Sad, izražavaju duboko žaljenje povodom bombardovanja Lavova, prijateljskog grada Novog Sada, od strane ruskog agresora i izjavljuju saučešće porodicama i prijateljima svih nastradalih.
Odbori LSV | Sreda, 04. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI traži smenu pomoćnice gradonačelnika Zrenjanina

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas zrenjaninskom gradonačelniku Simi Salapuri zahtev za smenu njegove pomoćnice Vere Milošev, koja je na javnom mestu napala dečaka sa razvojnim problemima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook