Mi drugu domovinu nemamo

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 24. 10. 2015. | Komentara: 0

Mi drugu domovinu nemamo

ČANTAVIR – Okupili smo se danas ovde i u još devet gradova i sela AP Vojvodine da bi se u njima zavijorile vojvođanske zastave. Narednog vikenda ćemo u drugih deset, pa u sledećih deset dok cela Vojvodina ne podigne ponosno svoje zastave i ne kaže jednu jednostavnu stvar - mi drugu domovinu od Vojvodine nemamo, svi smo mi Vojvođani i ne damo jedni druge i ne damo svoju zemlju, poručio je danas u Čantaviru lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. 

LSV

Čantavirom je danas prodefilovala kolona sa stotinu zastava Vojvodine, a na štandu LSV su zatim prikupljani potpisi za inicijativu da se zaštite vojvođanske oranice.

– Kao što su prodali naftu ispod naših nogu, kao što su prodali nebo iznad naših glava, tako hoće da prodaju zemlju ispod naših nogu. Pa gde ćemo mi onda živeti – upitao je Čanak,  a zatim dodao da građanke i građani Vojvodine neće krenuti putem onih koji beže iz Sirije ne znajući gde će završiti. 
- Vojvođani neće biti izbeglice, oni imaju svoju zemlju. Ovo je naša zemlja i nikom je nećemo dati – rekao je predsednik LSV. 

– Uvereni smo da će građani Srbije vrlo dobro prepoznati našu dobru nameru da ljudi koji žive od zemlje mogu i dalje da žive od zemlje, a ne da imaju nelojalnu konkurenciju od onih koji će sutra pojaviti, kupiti za sitne pare našu zemlju i preprodati je za skuplje pare kad uđemo u Evropsku uniju – istakao je Čanak.

– Niko ne prodaje ono od čega živi. Neki kažu da je to protivno evropskom putu ove zemlje. Naprotiv, mi radimo upravo ono što su uradile i druge zemlje. Ako neko hoće da kupi oranice ovde u Čantaviru, neka dođe i neka prvo živi deset godina ovde i neka deset godina ovde jede hleb sa svima vama. I neka onda pod istim uslovima kupuje oranice jer onda znamo da to radi iz časne namere – istakao je Čanak. 

Govoreći o predstojećim izborima, Čanak je poručio da očekuje pobedu jer, kako kaže, „više nemamo prava da prepuštamo u ruke drugima našu sudbinu“.

– Mi ćemo pobediti bez obzira na sve halabuke, bez obzira na sve ratne bubnjeve u koje se udara. Mi ćemo pobediti zato što postojimo 25 godina i 25 godina nismo promenili ni slovo u našem programu. Mi ćemo pobediti zbog toga što smo 25 godina zajedno, zajedno i ne damo se. Ko može da se pohvali time – rekao je Čanak istakavši da smo svi okupljeni oko jedne ideje koja se može reći na mnogim jezicima ali zauzima isto mesto u srcu - ideja Vojvodine.

– Na sledećim izborima mi ćemo formirati pokrajinsku vladu i onda ćemo pokazati kako se brani Vojvodina svim srcem – istakao je lider LSV.

Odgovarajući kasnije na pitanje novinara o radikalizaciji vojvođanskog pitanja, Čanak je rekao da o tome sluša pred svake izbore, napominjući da se stvari radikalizuju kada se iscrpe sva legitimna i legalna sredstva.
– Mi moramo napraviti dovoljno legalnog i legitimnog pritiska da isteramo interese građana. Radikalizacija vodi u nasilje, nasilje nije ono za čim je Liga socijaldemokrata Vojvodine ikada posezala. Moram da vas podsetim, LSV je u svojih 25 godina organizovala hiljade demonstracija i nikada nismo imali nijedan nemir, a kamoli da je neko stradao. I to je jedna od stvari na koje smo najponosniji. Naravno, radikalizacija uvek postoji kao mogućnost kada se iscrpe legitimna i legalna sredstva, ali ne mislim da su ona iscrpljena – zaključio je lider LSV Nenad Čanak.

(BILSV, 24.10.2015)




Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 03. 2011. | Komentara: 0

Futožani uklonili grafite mržnje

FUTOG - Aktivisti Mesnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Futog, tokom proteklog vikenda, uklanjali su uvredljive grafite neonacističke organizacije Naši 1389 u tom mestu. Grafiti su se pojavili u četvrtak 17. marta, a njema su vređani LSV, NATO pakt, Evropska unija, televizija B92.
Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 03. 2011. | Komentara: 0

Marton: Zrenjanin je kuća više od dvadeset nacija

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton pozvao je danas građane i građanke Zrenjanina, povodom Svetskog dana borbe protiv rasizma, da poštuju bogatstvo različitosti i podsetio da je multikulturalnost jedno od osnovnih obeležja grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Sreda, 09. 03. 2011. | Komentara: 0

Privrednici uslovljavaju rađanje

KIKINDA - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da se zaustavi praksa diskriminacije žena prilikom zapošljavanja. Od mladih žena poslodavci zahtevaju da potpišu papir kojim se obavezuju da neće rađati, istakla je Đurđina Jerinkić, predsednica FŽ GrO LSV Kikinda. Ona je na konferenciji za novinare istakla da je nedopustivo da se takvo postupanje prema ženama ne kažnjava, i to u društvu gde već godinama natalitet opada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook