Mnoštvo neispunjenih obećanja u Kikindi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 15. 09. 2015. | Komentara: 0

Mnoštvo neispunjenih obećanja u Kikindi

KIKINDA – Povodom dve godine od promene lokalne vlasti u Kikindi, na konferenciji za novinare Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine podsetili su na neispunenja predizborna obećanja aktuelne vlasti i ukazali da je malo toga zaista i urađeno.

LSV

 – Najkraće rečeno: puno toga je obećano, a relativno malo je urađeno. Kikinda je i dalje u teškoj demografskoj i ekonomskoj situaciji. Obećano je da će doći do depolitizacije javnih funkcija i prestanka političkog zapošljavanja. Svedoci smo da do toga ipak nije došlo. Obećano je da će privreda biti osposobljena, oživljena, da će doći do proširivanja kapaciteta „Toze Marković“, MSK, bivših ekonomskih giganata, da će doći do dovođenja investitora - do toga nije došlo – istakao je između ostalog predsednik Gradskog odbora LSV Kikinda, Milan Mitrić.

Džaba zona kad nema investitora

On je podsetio na obećanja o revitalizaciji železničkog saobraćaja, rekonstrukciji aerodroma, kao i na obećanja o rešavanju više saoobraćajnih problerma u Kikindi, uz opasku da je otvoren granični prelaz u Nakovu ka Rumuniji koji je kapitalna i važna stvar za Kikindu, ali je napomenuo da je to zajednička zasluga i republičkog i pokrajinskog i opštinskog nivoa.

– Završena je agroindustrijska zona koja je izuzetno važna stvar i elementarni preduslov za dovođenje investitora, ali bez investitora i agroindustrijska zona nema smisla. Skoro pa je završen put Bašaid – Kikinda i nadamo se da će on i biti završen – dodao je Mitrić. Prema njegovim rečima, posao lokalne samouprave je da utiče na komunalnu infrastrukturu u svim njenim segmentima, da obezbedi urbanističku i komunalnu disciplinu koja čini da naselja budu uređena i organizovana, kao i da mora da vodi računa da Kikinda bude higijenski i ekološki sređena.

Ne primamo preletače

Predsednik Izvršnog odbora GrO LSV Kikinda Saša Homanov podsetio je na mnoge slučajeve preletanja iz stranačkih tabora, ukazujući da Liga nema veze sa prekomponovanjem vlasti.

– Istina je sasvim drugačija. Odbornici SPS-a su rešili da promene koalicione partnere. Liga socijaldemokrata Vojvodine, važećom odlukom Gradskog odbora, u svoje redove ne prima “preletače”. Svako ko je dobio mandat, dobio ga je zato što je bio na listi iza koje je stajala neka stranka i bilo bi korektno da neko ukoliko želi da promeni stranku i ideologiju iz nekog razloga, taj mandat vrati stranci sa liste za koju je izabran – jasan je Homanov.

A potpredsednik GrO LSV Kikinda, Miroslav Grujić, ocenio je da aktuelna vlast ni posle dve godine nema jasan cilj u razvoju opštine.

Govorio je i o razvoju sela i načinima na koje treba rešavati neke probleme aludirajući na to da svi predlozi izneseni od strane ove stranke nisu uvaženi, kao i o nesavesno izrađenoj Strategiji razvoja opštine.

(BILSV, 15. 09. 2015)



Odbori LSV | Subota, 28. 09. 2024. | Komentara: 0

EPS da pod hitno reši problem sa očitavanjem brojila i visokim računima za struju

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANi zahteva od Elektroprivrede Srbije da pod hitno reše problem koji imaju mnogi građani Srbije, a vezan je za očitavanje brojila za struju i visoke račune za utrošenu električnu energiju.
Odbori LSV | Petak, 27. 09. 2024. | Komentara: 0

SNS sprečava odbornike Skupštine grada Novog Sada da rade svoj posao

Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik, koja je trebala da predsedava vanrednom sednicom, ističe da ih je vladajuća većina sada fizički sprečila da održe sednicu o problemu pijaće vode, jer im je to jedini preostali način da spreče razgovor o ovoj bitnoj temi.
Odbori LSV | Četvrtak, 26. 09. 2024. | Komentara: 0

Zahtevamo pomoć poljoprivrednicima zbog posledica suše

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI ponovo skreće pažnju na jedan od gorućih problema sa kojim se trenutno suočavaju građani Vojvodine – drastično smanjenje prinosa poljoprivrednih kultura usled suše. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook