Na šta se troši novac namenjen za upravljanje otpadom?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 18. 08. 2015. | Komentara: 0

Na šta se troši novac namenjen za upravljanje otpadom?

ZRENJANIN – Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Ildiko Bođo zatražila je danas od lokalne vlasti da kaže na šta se troši novac namenjen za upravljanje otpadom.

LSV

Ona je podsetila da je budžet za 2015. godinu predvideo 259.128.000 dinara, što je rebalansom uvećano na 265.048.000 dinara za zaštitu životne sredine, dodajući i da je u program rada JKP “Čistoća i zelenilo” za namenu upravljanja otpadom izdvojeno 73.740.000 dinara,  a za saniranje nesaniranog dela gradske deponije 22.000.000 dinara od kredita.
– Deveti od 12 meseci je na pragu, a građani Zrenjanina, posebno žitelji Bagljaša i MZ Sava Kovačević, umesto u rezultatima racionalnog i efikasnog trošenja pomenutih para Zrenjaninaca, guše se u nesnosnom smradu koji se širi sa deponije, koja usput i gori – istakla je odbornica LSV. Nadležne je pitala i kako je moguće da ceo grad vidi da deponija gori, a vatrogasci krenu u gašenje tek u večernjim satima?
– Kako je moguće da dim kulja i guši Zrenjaninca danima nakon gašenja požara? Ko je zapalio deponiju i ko će odgovarati za to – zapitala je Bođo na današnjoj konferenciji za novinare.

(BILSV, 18. 08. 2015)



Odbori LSV | Utorak, 07. 06. 2011. | Komentara: 0

Veliki projekti Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Zrenjanina

ZRENJANIN - Direktor Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Zrenjanina Igor Kovač na današnjoj redovnoj konferecniciji za novinare Gradskog odbora LSV Zrenjanin izneo je planove i trenutne projekte ove ustanove kulture.
Odbori LSV | Utorak, 07. 06. 2011. | Komentara: 0

Prikupljeno više od 25.000 potpisa za ukidanje godišnje registracije traktora

SUBOTICA/BAČKA TOPOLA - Tokom akcije koju je Liga socijaldemokrata Vojvodine pokrenula u više od dve stotine mesta u pokrajini, prikupljeno je više od 25.000 potpisa za inicijativu da se ukine zakonska obaveza godišnje registracije poljoprivrednih mašina
Odbori LSV | Utorak, 07. 06. 2011. | Komentara: 0

25 hiljada potpisa za trajnu registraciju traktora

SOMBOR - Liga socijaldemokrata Vojvodine je u proteklih mesec dana prikupila preko 25 hiljada potpisa za obustavu godišnje registracije traktora i druge poljoprivredne mehanizacije " izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare predsednik Gradskog odbora LSV Sombor Dragan Nenadov.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook