Nadležni da pronađu ko je prekrečio mural

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 21. 03. 2017. | Komentara: 0

Nadležni da pronađu ko je prekrečio mural

Novi Sad, 21. mart 2017 - Danima se u javnosti i na društvenim mrežama pojavljuju slike murala u Novom Sadu, koji je pre nekoliko dana  prekrečen, a potom je usledila reakcija i crtanje vulgarnih grafita. Pa ponovno krečenje i crtanje. I tako, ko zna dokle. 

LSV

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine zahteva od nadležnih organa da ovaj slučaj razreše. 

Neko je sebi dao za pravo da prekreči mural poznatog umetnika. Da li je za to imao bilo kakvu dozvolu ili opravdan razlog? 

Činjenica je da se ni do danas nije saznalo ko stoji iza ovog vandalsko čina. 

Da li je moguće da se u budućoj Evropskoj prestonici kulture dešavaju ovakvi incidenti? I kako je moguće da se ništa zvanično o tome ne zna? 

Nadležni organi moraju uraditi ono što im je posao i u najkraćem roku obavestiti o tome javnost.  

U protivnom, svako će moći dati sebi za pravo da uništava ili oštećuje nečije umetničko delo ili već nešto što mu se ne dopada. To svakako nije put ka kulturnoj prestonici Evrope. To je put u sasvim suprotnom smeru.

Gradski odbor 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Novi Sad



Odbori LSV | Sreda, 25. 04. 2012. | Komentara: 0

Opet napadnute prostorije LSV

Novi Sad, 25. aprila - U noći između 24. i 25. aprila, kamenom je razbijen prozor na prostorijama Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Beočin. Reč je o prostorijama koje se nalaze na drugom spratu zgrade u Omladinskoj ulici 54, i tom prilikom su razbijena oba okna na duplom prozoru, a staklo se raspršilo po celoj prostoriji.
Odbori LSV | Utorak, 24. 04. 2012. | Komentara: 0

Bezbednost građanki i građana mora biti na prvom mestu

ZRENJANIN - U narednom periodu, odnosno u naredne četiri godine, ću se truditi da zastupam interese svih građanki i građana Zrenjanina u Skupštini AP Vojvodine – rekao je danas na konferenciji za novinare potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidat za poslanika u pokrajinskom parlamentu, po većinskom izbornom sistemu Aleksandar Marton.
Odbori LSV | Subota, 21. 04. 2012. | Komentara: 0

Otvorena vrata za spas trščara

NOVI SAD - Mesni odbor „Sava Kovačević“ Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad organizovao je danas akciju „Otvorena vrata za spas trščara“ kako bi sugrađanke i sugrađane još jednom upozorio na značaj i lošu situaciju ovih kuća koje se nalaze u Ulici kraljevića Marka.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook