Nas interesuju oni koji od zemlje žive

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 24. 10. 2015. | Komentara: 0

Nas interesuju oni koji od zemlje žive

BANATSKO NOVO SELO  – Liga socijaldemokrata Vojvodine je pokrenula akciju prikupljanja 100.000 potpisa kako bi se raspisao referendum kojim će od Vlade i Skupštine Republike Srbije biti zatraženo da se zaštite domaći poljoprivrednici od nelojalne konkurencije iz inostranstva, ali i domaćih tajkuna kada je u pitanju prodaja obradivog zemljišta i davanje tog zemljišta u dugoročni zakup, istakao je danas šef poslaničke grupe LSV u Skupštini AP Vojvodine Dušan Jakovljev u Banatskom Novom Selu.

LSV
 
Nakon šetnje 100 vojvođanskih zastava centralnim ulicama tog mesta, Jakovljev je, kod štanda na kojem se potpisi prikupljaju, poručio da će biti prikupljen neophodan broj potpisa jer očekuje da se nakon dva-tri vikenda u kojima LSV to radi, inicijativi priključe ljudi iz čitave Srbije.

– Sudbina referenduma zavisi od odluke nadležnog ministarstva, za lokalnu samoupravu, pa u slučaju da dođe do toga da ne možemo na referendum, mi ćemo te potpise iskoristiti kao osnov za pokretanje postupka za izmenu Zakona o poljoprivrednom zemljištu u Narodnoj skupštini. Baš sam radoznao da vidim kako bi skupština mogla da ne reaguje na zahtev za izmenu zakona iza kojeg stoji 100.000 potpisa – naveo je Jakovljev. 

Pred oko okupljenih dvestotine građanki i građana Jakovljev je naglasio da je inicijativa brižljivo planirana, da ne ugrožava ni SSP niti želju da se Srbija priključi Evropskoj uniji, jer se koriste iskstva upravo zemalja iz EU.
– Liga se ne protivi nijednom zakonu, niti Ustavu, nego je interesuju oni koji od zemlje žive – poručio je Dušan Jakovljev.
 
(BILSV, 24. 10. 2015)




Odbori LSV | Ponedeljak, 13. 05. 2024. | Komentara: 0

Proglašena najveća opoziciona lista na ovim izborima - Udruženi za slobodan Novi Sad, broj 11

Novosadska udružena opozicija izlazi na izbore 2. juna pod rednim brojem 11! 
Odbori LSV | Petak, 10. 05. 2024. | Komentara: 0

Koalicija Udruženi za slobodan Novi Sad predala listu

Simbolično, u danu u kom se podsećamo na vrednosti mira, solidarnosti i saradnje – na Dan pobede nad fašizmom, koalicija „Udruženi za slobodan Novi Sad“ predala je listu za učešće na lokalnim izborima u Novom Sadu 2. juna. 
Odbori LSV | Utorak, 07. 05. 2024. | Komentara: 0

Udruženi za slobodan Novi Sad

Ostavili smo različitosti po strani i pronašli zajedničke interese ključne za naš Novi Sad. Ujedinili smo se u široku koaliciju „Udruženi za slobodan Novi Sad“ kako bismo postigli ono najvažnije – promenu nezapamćeno štetne vlasti u našem gradu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook