Nasilje ne sme postati svakodnevnica Subotice!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 01. 02. 2016. | Komentara: 0

Nasilje ne sme postati svakodnevnica Subotice!

SUBOTICA, 1. febrar - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine najoštirije osuđuje brutalni napad na još jednog građanina Subotice koji se dogodio ovog vikenda. Očekujemo da počinioci budu brzo pronađeni i privedeni pravdi. 


Ovo nije prvi slučaj koji je u poslednje vreme zabeleženi u Subotici i zbog kojeg je bitno narušen osećaj bezbednosti građanki i građana.

Upravo zato, nadležni državni organi i čelnici lokalne samouprave već danas, moraju da Subotičanima odgovore na pitanje zašto je naš grad, decenijama poznat kao mirna i bezbedna sredina, sada grad u kojem je zabeležen niz brutalnih incidenata.
 
Subotičani ne zaslužuju da nasilje postane svakodnevnica u ovom gradu. Ne smemo dozvoliti da nasilnici određuju kada i kuda ćemo se kretati, hoćemo li na ulicama šaputati  ili se glasno nasmejati.
 
Ujedno, ovo je još jedan dokaz da je za bolju bezbednost i za efikasniji rad policije potrebna bolja organizacija.  Formiranje Policijskog sekretarijata za Vojvodinu bi upravo to omogućilo. Podsetimo, u vreme dok je postojala vojvođanska policija, Subotica je bila jedan od najbezbednijih gradova u bivšoj Jugoslaviji.

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Subotica



Odbori LSV | Ponedeljak, 05. 08. 2024. | Komentara: 0

Realizacija budžeta nedomaćinska, nije rešeno pitanje pijaće vode, niti ostali problemi koji muče Zrenjanince

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI na današnjoj sednici Skupštine grada kritikovali su realizaciju budžeta za prethodnu godinu, jer je procenat izvršenja pokazatelj da aktuelna gradska vlast naš grad ne vodi domaćinski. 
Odbori LSV | Utorak, 30. 07. 2024. | Komentara: 0

U Novom Sadu i Vojvodini nema mesta za mržnju!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva hitno privođenje pravdi i kažnjavanje osoba koje su sinoć napale i vređale građane islamske veroispovesti u Novom Sadu.
Odbori LSV | Utorak, 23. 07. 2024. | Komentara: 0

Hitno pronaći i procesuirati odgovorne za nacionalističke incidente u Pančevu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI izražava duboku zabrinutost i osudu povodom pojave uvredljivih i nacističkih grafita na više lokacija u Pančevu, uključujući i dečije igralište kod Tehničke škole „23. maj”. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook