Ne damo Vojvodinu i vojvođansku zemlju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 26. 11. 2015. | Komentara: 0

Ne damo Vojvodinu i vojvođansku zemlju

ZRENJANIN - Ne damo vojvođansku zemlju strancima, ne damo Vojvodinu fašistima poruka je koju je sinoć sa Foruma Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu poslao predsednik LSV, Nenad Čanak.

LSV

On je istakao da je Liga stala u zaštitu vojvođanskih poljoprivrednika, jer da nije tako ne bi imao ko da ih zaštiti.

Problem rešiti institucionalnim putem

Lider LSV je kazao da je ideja LSV da pokuša da problem vojvođanskih poljoprivrednika i vojvođanske poljoprivrede reši institucionalnim putem i zbog toga je u Narodnoj skupštini Republike Srbije predat zahtev da se iz skupštinske procedure povuče Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o poljoprivrednom zemljištu i da se pristupi pisanju novog predloga zakona.  

- Tih 7.000 porodica u Vojvodini o kojima se radi i koje su najbolje što imamo u Vojvodini, sada nemaju kud, ne mogu da se prekvalifikuju, i nećemo dozvoliti da budu nadničari na svojoj zemlji – istakao je ovom prilikom Čanak. 

On je napomenuo i da Ligi socijaldemokrata Vojvodine već 26 godina pokušavaju da nametnu da se svrsta u neki od tabora pozicija – opozicija, ali da treba da bude jasno da je LSV relevantan politički akter koji će raditi na ostvarenju projekata u interesu Vojvođanki i Vojvođana i koga će morati da uzmu u obzir kada se donose odluke kako u Vojvodini, tako i u Republici Srbiji.

- Liga socijaldemokrata Vojvodine se 26 godina dosledno i jedinstveno bori za za bolji ustavni položaj Vojvodine - da Ustavom Vojvodini budu garantovani zakonodavna, sudska i izvršna vlast, izvorni prihodi i imovina. LSV je za 26 godina ostala jedinstvena, nije se pocepala, jer naša stranka počiva na uverenjima, ubeđenjima i ideologiji – poručio je Nenad Čanak.

Vojvodine će biti onoliko koliko bude borbe za nju

- Ustavni sud je doneo odluku da je Statut Autonomne pokrajine Vojvodine neustavan, i ukinute su nam nadležnosti za koje smo se borili decenijama unazad - naveo je on i podsetio prisutne građanke i građane na kontinuiranu borbu LSV protiv privatizacije NIS-a.

- Ukazivali smo i danas ukazujemo na štetnost privatizacije NIS-a i pitanje obeštećenja AP Vojvodine zbog tog štetnog ugovora koji je svojevremeno zaključila Vlada Srbije, na čijem je čelu bio Vojislav Koštunica – rekao je predsednik LSV.
- Ovde ne stajemo, 26 godina se borimo da ovde živimo kao ljudi, svesni da će Vojvodine biti onoliko koliko bude borbe za nju i zato nastavljamo borbu za zaštitu vojvođanskih poljoprivrednika – zaključio je Nenad Čanak.

Na Forumu u Kulturnom centru Zrenjanina učestvovali su i članovi Glavnog odbora LSV Nenad Stanković i Branislav Knežević.

(BILSV, 26.11.2015)



Odbori LSV | Ponedeljak, 18. 04. 2011. | Komentara: 0

Tribina o zdravlju u Beočinu

BEOČIN - Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Beočin organizovao je nedavno u tom mestu tribinu povodom Svetskog dana zdravlja. Predavanje na temu "Preventiva i dijagnostika bolesti" održala je dr Živka Zubanov specijalista radiolog Vojne bolnice.
Odbori LSV | Ponedeljak, 18. 04. 2011. | Komentara: 0

Ukidanje redovne registracije za traktore zatraženo u Bačkoj Topoli Novom Orahovu i Magliću

BAČKA TOPOLA/MAGLIĆ - Akcija Lige socijaldemokrata Vojvodine za ukidanje obavezne godišnje registracije traktora organizovana je danas u Novom Orahovu i Bačkoj Topoli gde su građanke i građani u velikom broju pozdravili ovu akciju.
Odbori LSV | Petak, 15. 04. 2011. | Komentara: 0

Akcija protiv godišnje registracije traktora u Aracu i Bajši

ZRENJANIN/BAČKA TOPOLA - Aktivisti Gradsko odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin i Mesnog odbora Aradac danas su ispred mesne kancelarije u tom mestu prikupljali potpise podrške i promovisali inicijativu za izmenu odluke Vlade Republike Srbije u vezi sa registracijom poljoprivredne mehanizacije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook