Ne smemo dozvoliti da budemo nadničari na svojoj zemlji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 24. 10. 2015. | Komentara: 0

Ne smemo dozvoliti da budemo nadničari na svojoj zemlji

BAČKA TOPOLA –Ne smemo dozvoliti da se dogodi da mi budemo nadničari na svojoj zemlji – poručio je danas u Bajši, član Predsedništva LSV Aleksandar Kravić, nakon defilea stotinu zastava Vojvodine kroz ovo mesto. 

LSV

Okupljenim ligašicama i ligašima, kao i brojnim drugim građankama i građanima okupljenim oko štanda za podršku inicijativu LSV za zaštitu vojvođanskih oranica, Kravić je rekao da je ta akcija pokrenuta da bi se zaštitila mala i srednja poljoprivredna gazdinstva.
 
- Siguran sam da ćemo skupiti 100 hiljada potrebnih potpisa i da ćemo uspeti da se izborimo za vojvođanske poljoprivrednike. Ovo radimo da se spasu vojvođanske oranice - dodao je Kravić.
 
Današnjom akcijom u Bajiši, Opštinska organizacija LSV Bačka Topola počela je sa prikupljanjem potrebnih potpisa na teritoriji bačkotopolske opštine, naglasio je član Predsedništva LSV Radovan Radovanović.
 
- U svim zemljama EU u prometu poljoprivrednog zemljišta domaći proizvođači su zaštićeni i privilegovani – upozorio je Radovanović. Prisutne su pozdravili i predsednik Mesne organizacije LSV Bajša Tibor Bošnjak i predsednik Opštinskog odbora LSV Bačka Topola i poslanik u Skupštini Autonomne Pokrajine Vojvodine Dejan Keresteš.
 
 (BILSV, 24.10.2015)




Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 03. 2011. | Komentara: 0

Futožani uklonili grafite mržnje

FUTOG - Aktivisti Mesnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Futog, tokom proteklog vikenda, uklanjali su uvredljive grafite neonacističke organizacije Naši 1389 u tom mestu. Grafiti su se pojavili u četvrtak 17. marta, a njema su vređani LSV, NATO pakt, Evropska unija, televizija B92.
Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 03. 2011. | Komentara: 0

Marton: Zrenjanin je kuća više od dvadeset nacija

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton pozvao je danas građane i građanke Zrenjanina, povodom Svetskog dana borbe protiv rasizma, da poštuju bogatstvo različitosti i podsetio da je multikulturalnost jedno od osnovnih obeležja grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Sreda, 09. 03. 2011. | Komentara: 0

Privrednici uslovljavaju rađanje

KIKINDA - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da se zaustavi praksa diskriminacije žena prilikom zapošljavanja. Od mladih žena poslodavci zahtevaju da potpišu papir kojim se obavezuju da neće rađati, istakla je Đurđina Jerinkić, predsednica FŽ GrO LSV Kikinda. Ona je na konferenciji za novinare istakla da je nedopustivo da se takvo postupanje prema ženama ne kažnjava, i to u društvu gde već godinama natalitet opada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook