Ne smemo dozvoliti da i naša crnica doživi sudbinu naših fabrika!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 24. 10. 2015. | Komentara: 0

Ne smemo dozvoliti da i naša crnica doživi sudbinu naših fabrika!

MOKRIN - Centrom Mokrina danas je prošla kolona ligaša i ligašica uz vijorenje stotinu vojvođanskih zastava. Nakon šetnje formirana je kolona automobila i zastave su prodefilovale kroz celo selo. Obraćajući se okupljenim meštanima, predsednik Lige paora i pokrajinski poslanik Miloš Šibul je istakao da, ukoliko stranci bez ograničenja budu kupovali ili iznajmljivali na duži vremenski period  zemljište u Vojvodini, to će u velikoj meri ugroziti poljoprivrednike i njihove potomke najmanje na dve, a verovatno i na više generacija.

LSV

– Podsetiću vas da Mokrin do pred kraj 20. veka nije živeo samo od poljoprivrede. Setite se punih autobusa koji su prevozili radnike na posao u „Livnicu“, „Tozu“, „PIK“ i  ostale kikindske fabrike, nema ih više. Posle su nam oduzeli „Elektrovojvodinu“, „Naftagas“ i „Lutriju Vojvodine“. Ne smemo dozvoliti da naša crnica, koja nam je trenutno sve šta nam je ostalo, doživi istu sudbinu kao naše fabrike. Ne smemo dozvoliti da se proda ono od čega živimo, zato moramo da se pobunimo,  jer ako se mi ne pobunimo, plašim se da niko neće – istakao je Šibul.

Napomenuo je da LSV nije protiv ulaska Srbije u EU, šta više za to se zalaže od početka, ali da je veoma važno zaštititi male male poljoprivrednike jer u slučaju da se zemljište rasproda, oni će biti bez dinara i osnovnih sredstava za normalan život.
Pre i nakon šetnje i vožnje sa vojvođanskim zastavama, meštani su na štandu LSV potpisivali inicijativu za zaštitu vojvođanskih poljoprivrednika i spas oranica.

(BILSV, 24. 10. 2015)




Odbori LSV | Četvrtak, 30. 05. 2024. | Komentara: 0

Zrenjanin protiv nasilja: Oni uništavaju, mi popravljamo. Vratićemo pristojnost u Zrenjanin!

Kandidati za odbornike Skupštine grada koalicije "Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin" okrečili su kuću u naselju Mala Amerika, na kojoj su u dva navrata uništeni bilbordi.

Odbori LSV | Petak, 24. 05. 2024. | Komentara: 0

Kurtinović: Napravićemo depo parkinge u rubnim delovima grada

Kandidatkinja za odbornicu koalicije „Udruženi za slobodan Novi Sad“ Slavica Kurtinović ističe da su nedostatak parking mesta i saobraćajne gužve neki od najvećih problema u urbanim delovima Novog Sada.
Odbori LSV | Četvrtak, 23. 05. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Koalicija Udruženi za slobodan Novi Sad ima rešenje za goruće probleme - saobraćaj, urbanistički haos, nedostatak zelenila

Među najvećim problemima Novog Sada, kako pokazuju istraživanja, su saobraćajne gužve, problemi oko parkiranja, manjak zelenila... Kandidatkinja za odbornicu koalicije „Udruženi za slobodan Novi Sad“ i predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Maja Mrnuštik smatra da rešavanje jednog od tih problema povlači rešavanje drugog, jer je sve to povezano. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook