Ne trebaju nam beogradski konji, već vojvođanska policija

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 07. 02. 2017. | Komentara: 0

Ne trebaju nam beogradski konji, već vojvođanska policija

ZRENJANIN - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin najoštrije osuđuje vandalizam koji se odigrao prošlog vikenda u Mužlji. Tom prilikom izlomljen je manji poslovni objekat i razbijeni prozori na obližnjoj stambenoj zgradi.

LSV

 LSV zahteva od nadležnih da u što kraćem roku otkriju i kazne počinioce.

Apsurdno je da je baš tog vikenda građanima Zrenjanina organizovana parada na kojoj su dovedeni konji, predstavljena obučenost Konjičke jedinice, Žandarmerije i Specijalnih antiterorističkih jedinica uz sve prisustvo ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića koji je izjavio da je Zrenjanin siguran grad.

Još veći apsurd je to što je povod bila predaja na korišćenje Policijskoj upravi i Vatrogasno-spasilačkom bataljonu vozila koje je Grad Zrenjanin dobio iz sredstava IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija, za šta se ne može reći da je ministrova zasluga.

LSV poručuje da nije potrebno dovoditi beogradske konje da paradiraju, građanima treba vojvođanska policija kako bi Zrenjanin stvarno bio siguran grad.

Smatramo da je potrebno vratiti sektorske policajce koje su gradovi i opštine u Vojvodini imali dok je pokrajina imala svoju policiju i kada je bila uzor po pitanju bezbednosti.

Tvrdimo da je decentralizovan rad MUP-a Republike Srbije i postojanje Policijskog sekretarijata za Vojvodinu nezaobilazan faktor u borbi protiv svakog oblika kriminala i nasilja.

Takođe, LSV insistira da se Vojvodini vrati nadležnost nad radom policije. Nećemo odustati od naših zahteva, jer su oni isključivo za dobrobit svih građana.

(BILSV, 07.02.2017)




Odbori LSV | Petak, 15. 07. 2011. | Komentara: 0

Temerinski ligaši podneli krivične prijave zbog malverzacija

NOVI SAD - Opštinski odbor LSV Temerin podneo je krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, protiv odgovornih u mesnim zajednicama i lokanoj samoupravi u tom mestu zbog sumnje da je bilo zloupotrebe službenog položaja i malverzacija sa mesnim samodoprinosom " izavio je na današnjoj konferenciji za novinare predsednik OO LSV Temerin Robert Karan.
Odbori LSV | Subota, 09. 07. 2011. | Komentara: 0

Zrenjaninski LSV zatražio vraćanje imovine i para gradu

ZRENJANIN - Rođendansku nedelju Lige socijaldemokrata Vojvodine, zrenjaninske aktivistkinje i aktivisti LSV započeli su akcijom "Vratimo imovinu i pare gradu", tokom koje su sa sugrađankama i sugrađanima na nekoliko lokacija, razgovarali o značaju što hitnijeg donošenja zakonske regulative kojom će lokalnim samoupravama biti vraćeno ono što im je devedesetih godina oduzeto.
Odbori LSV | Subota, 09. 07. 2011. | Komentara: 0

Kikindski ligaši očistili deo grada

KIKINDA - U Kikindi je danas, i pored visoke dnevne temperature, održana još jedna u nizu akcija čišćenja grada u organizaciji Gradskog odbora LSV Kikinda. Današnja akcija pod nazivom "Vratimo osmeh gradu" održana je na teritoriji dela grada koji se naziva Baranda, a inicijativu su pokrenuli stanovnici Barande koji su se žalili na veoma loše stanje ovog dela grada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook