Nema opravdanja za teroristički čin

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 17. 10. 2014. | Komentara: 0

Nema opravdanja za teroristički čin

SOMBOR - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Sombor osudio je vandalski čin paljenja pekare „Dva brata“ u tom gradu, ukazujući da su do sada mnogobrojni incidenti, od ispisivanja šovinističkih poruka po fasadama, preko skrnavljenja grobalja, do bojkota pekara po pravilu ostajali nekažnjeni.

LSV– Zbog toga što smatramo da je Sombor naša kuća i da prvo treba da počistimo ispred svog praga, ne želimo da pristajemo na bilo kakav izgovor ili pronalaženje olakšavajućih okolnosti za vinovnike ovog poslednjeg terorističkog čina. Pogotovo ne pristajemo na likovanje pojedinaca, jer se tako postaje saučesnik u zločinu. S druge strane, pozivamo one na najodgovornijim funkcijama da ne ponavljaju greške iz devedesetih i da svojim izjavama i činjenjem prestanu da raspiruju nacionalističke strasti, zarad lakih političkih poena – ukazali su somborski ligaši.

(BILSV, 17. 10. 2014)



Odbori LSV | Utorak, 30. 08. 2011. | Komentara: 0

Proizvodnja je okosnica razvoja Zrenjanina

ZRENJANIN - Predsednik Saveta za privredu i preduzetništvo Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Vladimir Milošev, istakao je na današnjoj konferenciji za novinare značaj sajma "Inocoop", održanog u sklopu ovogodišnjih Dana piva, i značaj usvajanja zakona o vraćanju imovine i izvornih prihoda, za dalji razvoj ovog grada.
Odbori LSV | Utorak, 23. 08. 2011. | Komentara: 0

Zakon o javnoj svojini put ka decentralizaciji

ZRENJANIN - Nacrt zakona o javnoj svojini, kao i javna rasprava koja mu predstoji, je veliki uspeh i realizacija 11-ogodišnje inicijative Lige socijaldemokrata Vojvodine, ocenila je danas Ivana Ludoški, članica IO GrO LSV Zrenjanin. Ona je na konferenciji za novinare podsetila da je oko suštine teksta u velikoj meri postignuta saglasnost, a da se njegova dopuna očekuje kroz javnu raspravu.
Odbori LSV | Utorak, 16. 08. 2011. | Komentara: 0

Zrenjaninski ligaši u akciji

ZRENJANIN - Dragan Nedeljkov, predsednik IO GrO Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu, istakao je na današnjoj konferenciji za novinare značaj decentralizacije kulture i potrebu da se raznovrsni sadržaji, namenjeni, pre svega najmlađima, održavaju i u manjim naseljenim mestima. Dobar primer za to je i najnovija akcija LSV, pod nazivom "Deca su budućnost".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook